19.04.2024 21:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Режим Януковича продовжує дипломатичну війну з Чехією

МЗС Чехії вирішило закрити консульський відділ у Донецьку «внаслідок тривалої бездіяльності української сторони» у вирішенні адміністративних питань.

З 1 липня у Донецьку буде закрито консульський відділ Генерального консульства Чехії. Причиною такого рішення Праги стала бюрократія і невиконання українською стороною своїх зобов'язань.

Як повідомили у посольстві Чехії, консульський відділ буде закрито згідно з рішенням Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

«До такого кроку МЗС Чехії вдалося внаслідок тривалої бездіяльності української сторони у питанні адміністративного забезпечення діяльності підрозділу», — зазначили у посольстві.

Зокрема, йдеться у поясненні, консульство вже чотири місяці не може забезпечити у повному обсязі та якісно прийом і розгляд заяв українських громадян на короткострокові та довгострокові візи.

МЗС України досі не дало згоду на приїзд нового генерального консула до Донецьку, клопотання про яку чеське МЗС подало ще 23 лютого цього року. В результаті такого зволікання Генеральне консульство Чехії в Донецьку вже місяць працює без керівника.

Інший консульський працівник від 7 червня чекає на оформлення нового ідентифікаційного посвідчення, яке уможливлює його перебування та виконання роботи в Україні.

Спікер МЗС Олександр Дикусаров відмовився коментувати ситуацію з закриттям консульства Чехії у Донецьку, посилаючись на відсутність інформації.

Дипломатичні стосунки України та Чехії погіршилися ще в січні 2011 року, після того як Чехія попри обурення України надала політичний притулок екс-міністру економіки України Богдану Данилишину, якого в Україні обвинувачують у корупції.

13 травня 2011 року двоє чеських дипломатів були оголошені МЗС персонами нон-грата в Україні. Проте, МЗС заперечило причетність справи Данилишина до цієї ситуації. У відповідь Чехія заявила, що висилає кількох українських дипломатів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-06-2011 22:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100