28.03.2024 11:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Хорошковський незаконно заступився за Кучму

Служба безпеки України звернулася до Конституційного Суду з проханням надати тлумачення закріпленого в ст. 62 Конституції поняття «доказів, отриманих незаконним шляхом».

Про це повідомив адвокат екс-майора Миколи Мельниченка Микола Неділько в коментарі «Українській правді».

Він підкреслив, що це відбулося «саме тоді, коли досудове слідство по кримінальній справі, порушеній щодо екс-президента Кучми добігає свого кінця, і „плівки Мельниченка“ визнані в якості доказів по даній справі».

«Мова йдеться саме про ті докази, які отримані негласним шляхом за допомогою оперативно-технічних засобів, тобто в наслідок оперативно-технічного документування», — уточнив Неділько.

Адвокат зазначає, що СБУ не є як суб’єктом конституційного подання, так і суб’єктом конституційного звернення, такими суб’єктами є: президент, народні депутати, Кабінет Міністрів, громадяни України та особи без громадянства.

«Конституційний Суд не має право за конституційним поданням (зверненням) СБУ відкривати конституційне провадження», — уточнив захисник Мельниченка.

«Чітко незрозуміла мотивація СБУ в необхідності такого звернення (подання), оскільки в інших суб’єктів правовідносин, які на порядок більше в своїй юридичній практиці застосовують положення ст. 62 Конституції, це зокрема органи прокуратури, суди та адвокатура, не виникає гострої необхідності в такому конституційному тлумаченні», — заявив він.

Неділько не вірить в те, що «звернення СБУ до Конституційного Суду не пов’язано з „плівками Мельниченка“ та з розслідуванням „справи Гонгадзе“, оскільки такі „збіги обставин“, як правило, СБУ не притаманні в силу її професійної діяльності».

«На сьогодні подальша доля „плівок Мельниченка“, як доказів, доля самого Мельниченка, як свідка, та доля головних фігурантів „справи Гонгадзе“ знаходиться, певною мірою, в руках Конституційного Суду», — зазначає адвокат.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-07-2011 9:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100