26.04.2024 15:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Погані новини для Олени Бондаренко

На цьому тижні я опублікував статтю про те, як депутат Олена Бондаренко розіслала в осередки Партії регіонів циркуляр з вимогою збирати інформацію про журналістів та власників мас-медіа по всій Україні.

Серед іншого, Бондаренко зажадала встановити партійність українських журналістів та власників мас-медіа. Вона не врахувала лише одного – що це пряме порушення закону, оскільки партійність – це персональні дані про особу, яку збирати заборонено.

Коли я звернувся до Бондаренко по коментар, то почув цікаву версію. Мовляв, лист з вимогою зібрати дані про місцеві мас-медіа вона справді розіслала. Але сама анкета, яка іде додатком до цього листа і де міститься незаконна вимога встановити партійність журналістів – ось ця анкета підроблена.

Тоді я зателефонував до декількох осередків Партії регіонів і з'ясував, що Олена Бондаренко каже неправду.

Коли я дзвонив, то починав розмову зі слів «я із Києва...»

Очевидно, працівники місцевих організацій Партії регіонів настільки залякані столичними партійними вождями, що вони не наважилися з'ясувати, хто саме їм дзвонить із Києва – і вони розповіли мені всі подробиці.

Власне, ці докази неправди Бондаренко я виклав у статті.

Я думав, що впіймана на гарячому народна депутат просто спробує забути цю тему як страшний сон.

Але яким було моє здивування, коли Бондаренко стала і далі стверджувати, що вона не давала ніяких директив збирати заборонену законом інформацію про журналістів.

Зокрема, в «Телекритиці» вийшов її коментар такого змісту:

«Повноцінну відповідь щодо цього питання я вже дала. Дозволю собі коментарі з приводу інформаційної „качки“, яка досі літає в інформпросторі. Всіх, хто підхопив цей фейк, взагалі не бентежить відсутність якихось ознак приналежності списку до ПР, хоча б якесь ідентифікаційне підтвердження приписаного нам авторства...»

Оскільки Бондаренко сама вирішила продовжити цю тему, мені є що відповісти.

Отже, в мене погані новини для Олени Бондаренко. Свої дзвінки в місцеві організації Партії регіонів я записував на диктофон.

Ці записи я оприлюднюю – вашій увазі пропонується дві розмови з двома осередками Партії регіонів.

Люди на іншому кінці дроту підтверджують, що збирають інформацію про партійність журналістів згідно з вказівкою Бондаренко.

 

Ці аудіофайли я відредагував у одному місці – я прибрав свої слова на початку кожної розмови, де я вказую, до якої конкретно організації Партії регіонів у якій області я зателефонував.

Причина – я не хочу, щоб цих людей звільнили з роботи. Вони – заручники обставин, але аж ніяк не ідеологи незаконних дій.

Водночас, в разі, якщо прокуратура порушить кримінальну справу за нелегальний збір персональних даних Партією регіонів про журналістів, я готовий надати цю інформацію слідству.

 

 

Сергій Лещенко, Українська правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-07-2011 11:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100