2.05.2024 13:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Російські військовослужбовці у Криму незаконно затримали вісім громадян України

Вісім активістів громадської організації «Студентське братство» утримувалися військовослужбовцями Чорноморського флоту РФ на маяку «Сарич».

Про це повідомив журналістам речник молодіжної організації Святослав Сірий.

За його словами, близько 20 активістів «Студентського братства» розпочало акцію з метою активізації діяльності виконавчої служби з повернення Україні кримських маяків.

«Коли активісти увійшли на територію маяка і піднялися на вежу „Сарича“, російські військовослужбовці в силовій формі зібрали їх в рубку чергового по маяку і продовжують утримувати», — сказав спікер організації.

Сірий також повідомив, що «активісти відмовилися говорити з російськими військовослужбовцями, пояснивши, що на території маяка моряки РФ знаходяться незаконно».

«Ми буде говорити тільки з українською стороною і сподіваємося, що тепер, коли міліцію не пускали на територію маяка, тепер, завдяки нашій акції, українська міліція зможе зайти сюди», — сказав спікер «Студентського братства».

Він також повідомив, що активісти демонтували на воротах маяка «Сарич» табличку з назвою контрольного пункту російських морських піхотинців.

Також вони «почали демонтаж колючого дроту, якою російські військовослужбовці незаконно обплутали український маяк».

Сірий також заявив, що активісти мають намір почати спорудження наметового містечка для продовження акції зі звільненню українських маяків до Дня Незалежності.

2 серпня 2011 року Господарський суд Криму скасував прийняту 23 вересня 2010 постанову Виконавчої служби Мін'юсту про відмову у відкритті виконавчого провадження з виконання судових рішень про передачу «Держгідрографії» кримських маяків.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-08-2011 14:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100