26.04.2024 16:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Скандальне судове рішення по справі Ігоря Діденка

В понеділок, 5 вересня, був оголошений вирок по кримінальній справі Ігоря Діденка.

Більшість громадян, навіть серед тих, хто слідкує за судовими справами, пов'язаними з підписанням газових угод, не зрозуміли, що відбулась скандальна по своїй суті подія. Хоча я її прогнозував, але від того в моїх очах вона не стала менш одіозною та менш дикою. Хоча ті, хто зіштовхувався з діями наших правоохоронців та суддів, знають, що це цілком типова ситуація.

Прокуратурою спільно з судом цілеспрямовано розвалили справу, пов'язану з розслідуванням факту незаконного відчуження газу у РосУкрЕнерго. При цьому в результаті таких їх спільних зусиль фактично зникли особи, дії яких призвели до багатомільярдних збитків української держави. Тобто збитки є. Причому на відміну від судової справи проти Тимошенко їх розмір чітко визначений в рішеннях Стокгольмського та українських судів, а тому не може ставитись під сумнів. І при цьому осіб, навіть формально до яких пред'являються вимоги по відшкодуванню матеріальних збитків, завдячуючи прокурорам та суддям, немає.

Тетяна Чорновіл днями дослідження оприлюднила, згідно з яким суддя Родіон Кірєєв одного разу при винесенні судового рішення не встановив вимогу про відшкодування матеріальної шкоди в розмірі сорок тисяч гривень.

Так от суддя Кірєєв просто малою нерозумною дитиною виглядає на фоні суддів та прокурорів, які все зробили, щоби співучасники шахрайства по відчуженню чужого майна, відбулись лише легким переляком, і від яких жодної компенсації збитків ніхто не вимагає.

Такий цинізм наших прокурорів та суддів, а також наших можновладців, які очевидно погодили таке рішення, вже навіть не вражає.

 

Борис Кушнірук, Українська правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-09-2011 9:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100