8.09.2024 02:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович відповів Мєдвєдєву: Ми — не бідні родичі

Президент Віктор Янукович вважає некоректними вислови президента Росії Дмитра Мєдвєдєва про «утриманство» України.

Про це він заявив в інтерв’ю газеті «Комерсант-Україна».

«Я б на місці Мєдвєдєва такі ярлики не вішав. Це абсолютно некоректно. Ми не бідні родичі. І не хочемо бути, і не будемо ними ніколи. Ми — вільна держава. Ми платимо на 100% цю безмежну ціну. І зовсім не потрібно радіти тому, що вони в 2009 році знайшли спосіб змусити Тимошенко підписати цю угоду. Коли нам погано і наші друзі радіють — це нехороша ознака. І якщо розмовляти з нами з позиції сили і ультиматумів, це не принесе успіху», – стверджує Янукович.

Водночас, за його словами, немає підстав говорити про серйозні зміни у відносинах з Росією.

«У той же час я не бачу сьогодні підстав говорити про те, що у нас щось аж надто змінилося у відносинах. У нас багато хороших загальних традицій, вони були, є і будуть. А сьогоднішня ситуація — це іспит, і не для наших країн, а для їхнього керівництва. Чи вистачить мужності, чи вистачить мудрості повернутися до нормальних відносин», – додав він.

Нагадаємо, президент Росії Дмитро Мєдвєдєв зізнався, що здивований позицією керівництва України щодо питання про ціну на газ, відзначивши в ній момент утриманства, повідомляє «Спротив».

«Вони весь час просять про послаблення. Мені здалося, що ми зробили зрозумілу пропозицію: якщо ви хочете знижку на газ, ви повинні стати частиною інтеграційного простору. Або, якщо ви цього не хочете,то ви робите нам комерційну пропозицію, вигідну Росії, наприклад, таку, як пропозиція (від Білорусі – ред.) продати газотранспортну систему», — зазначив Мєдвєдєв в Сочі в розмові з російськими журналістами.

«Вони не хочуть ні того, ні іншого. Знову «за рибу гроші». Дайте знижку — і все», — зазначив президент Росії.

За його словами, така переговорна позиція – «це дуже сумно, це утриманство».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-09-2011 11:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100