24.04.2024 05:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Шляхами УПА. 17-18 вересня. Волинь. Автопробіг

17-18 вересня громадське об’єднання «Українська альтернатива» проводить автопробіг на Волинь місцями слави УПА. Ця акція – продовження низки подібних заходів у Холодному Яру, Крутах, Запоріжжі, повідомляє «Спротив».

У часи Другої світової війни на захист рідної землі піднялися вояки Української повстанської армії. Вони перейняли гасло „Воля або смерть!” у своїх попередників і продовжили їхню боротьбу за державну незалежність. Ніхто з них не мав жодних гарантій, не знав, чим усе завершиться. Але вони свято вірили, що Україна буде вільною. Ця непохитна віра борців за волю стала запорукою здобуття незалежності, якій ось уже 20 років.

Воїни УПА так само, як колись козаки, як герої Крут, Холодного Яру не чекали, коли їх покличуть. Вони виступали, самостійно організовувалися і ставили на кін найвищі ставки.

Колки та Новий Загорів – особливі місця. Новий Загорів – героїчний бій українських повстанців проти гітлерівських нацистів. Колки – республіка свободи у вирі воєнного лихоліття. Колківська республіка існувала на території 2,5 тисячі кв. км – як три мегаполіси розміром з Київ. Тут люди півроку протистояли регулярним німецьким частинам, організували своє громадське життя, забезпечували медичне обслуговування, освіту, культуру. Українські повстанці билися з усіма окупантами рідної землі й прагнули мирного добробуту для своєї країни.

Автопробіг розрахований на два дні – 17-18 вересня (субота і неділя).

17.09.11 – 06:30 – в. м. Києві – збір Київської колони та учасників із інших міст на проспекті Перемоги на виїзді з м. Києва поряд з автовокзалом АС Дачна.
07:00 – рушаємо на Волинь.
15:00 – зустріч усіх учасників автопробігу на траcі Київ-Луцьк в с. Піддубці біля вказівника «направо Ківерці» (Google Maps, GPS 50.772022 25.508451). Поїздка в Колки
Ночівля – у м. Луцьк.

18.09.11 – поїздка в Новий Загорів.
18.09.11, 16:30 – виїзд до Києва.

За подією можна спостерігати на спеціальній сторінці у Фейсбуку.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-09-2011 9:46 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100