28.04.2024 20:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

16 вересня — вшанування пам’яті Георгія Ґонґадзе

16 вересня 2011 року громадяни зберуться у Києві та в інших містах вшанувати пам’ять Георгія Ґонґадзе, а також інших журналістів, які загинули за часи незалежності України, повідомляє «Спротив».

У Києві початок акції о 18:30 на Майдані Незалежності біля монументу Незалежності (у разі перекриття місця збору через зйомки Майдансу чи з інших причин місце збору переноситься до великого телевізійного екрану на Майдані, що знаходиться біля банку «Укоопспілка» через вул. Інститутську). Запаливши свічки, учасники акції рушать до адміністрації президента. Там вони згадають усіх загиблих журналістів за часи незалежності України, оголосять свої вимоги до влади і традиційно проведуть хвилину мовчання.

Починаючи з 2005 року 16 вересня, у день зникнення Георгія Ґонґадзе, громадськість організовує акції його пам’яті та пам’яті усіх загиблих журналістів. Як і у всі минулі роки, акція відбудеться без будь-якої партійної та організаційної символіки.

Виповнюється 11 років як Георгія немає з нами. Нещодавно в суді були названі прізвища замовників убивста Гії. Дуже ймовірно, що судова система України всю провину покладе на мертвого міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, а головні замовники залишаться на свободі.

Зараз список знищених журналістів невпинно поповнюється. Рік тому зник засновник і видавець харківської газети «Новий стиль» Василь Климентьєв. Міліція порушила справу про навмисне вбивство і прямо каже, що його вже немає в живих.

Організатори запрошують всіх небайдужих 16 вересня прийти на Майдан Незалежності і вшанувати пам’ять загиблих журналістів хвилиною мовчання, а також справедливими вимогами до чинної влади нарешті покарати замовників вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-09-2011 11:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100