20.04.2024 17:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Віктор Ющенко у ЄС лобіює газові інтереси України

Третій Президент України Віктор Ющенко закликав ЄС серйозно поставитись до невизначеного проекту газопроводу Nabucco, розробленого для того, щоб доставляти каспійський газ до Європи в обхід Росії.

«Я би сказав, що Nabucco має шанс бути реалізованим тільки за однієї умови: коли ЄС матиме необхідну волю і вони не будуть дивитися на цей проект, як на щось додаткове», — заявив Віктор Ющенко під час XXI Економічного форуму в Криниці, передає AFP.

«Це питання амбіції та створення чесного механізму енергетичної незалежності», додав він.

«Якщо ви зробите газопровід „Південний потік“, тоді після монополії Росії на постачання ви також віддасте Росії монополію на транспортування», — попередив Ющенко.

«Тому я хотів би спитати, чи ви берете відповідальність за енергетичну безпеку ваших країн для диверсифікації ризиків?», — запитав український екс-президент.

Проект газопроводу Nabucco потужністю 31 мільярд кубометрів газу в рік передбачає постачання газу з країн Каспійського регіону до Європи в обхід Росії.

Офіційно бюджет будівництва 3300-кілометрового газопроводу оцінювався в 7,9 мільярда євро, але з початку року звучать думки про можливість подорожчання проекту у два рази.

Учасники консорціуму — німецька RWE, австрійська OMV, турецька Botas, румунська Transgaz, болгарська Bulgargaz і угорська MOL, повідомляє «Спротив».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-09-2011 16:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100