19.04.2024 13:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Адвокат Теличенко: Пукач пішов на оборудку з владою

Колишній начальник департаменту зовнішньої розвідки Міністерства внутрішніх справ Олексій Пукач щоб уникнути пожиттєвого ув’язнення пішов на оборудку з владою.

Про це в інтерв’ю «Українському тижню» розповіла адвокат вдови вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави Валентина Теличенко.

За словами Теличенко, на першому етапі Пукач виторгував принаймні перебування не в Лук’янівському СІЗО, а «в де-юре неіснуючому ізоляторі СБУ, — до винесення судового вироку".

Різниця умов утримання ув’язнених – суттєва, додала вона.

«Рішення про утримання Пукача саме в легально неіснуючому ізоляторі СБУ (офіційна назва — відділ забезпечення досудового слідства СБУ) винесла особисто голова Печерського суду суддя Інна Отрош, свідомо – на мою думку — вийшовши за межі своїх повноважень», — зазначила вона.

«Адже не суд, а відповідний територіальний орган Державної пенітенціарної системи визначає місце утримання особи, яку вирішено тримати під вартою», — додала Теличенко.

За її словами, цей ізолятор СБУ, фактично, – незаконна, ніде не зареєстрована установа, яка не призначена для утримання кого б то не було в неволі.

«Перебування тут – не лише комфорт для пана Пукача, але й можливість скрито контактувати з тими представниками влади, хто в цьому зацікавлений», — додала адвокат.

Наприкінці серпня Пукач під час допиту у суді,  підтвердив свої свідчення, дані в ході досудового слідства. Так, за його даними, замовниками вбивства Гонгадзе були екс-президент Леонід Кучма, нинішній спікер Володимир Литвин, тодішній глава МВС Юрій Кравченко, перший заступник глави МВС у 2000 році, нині – очолює Вінницьку ОДА Микола Джига.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-09-2011 18:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100