23.04.2024 16:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Росія може зробити ставку на Валерія Хорошковського

Росія може підтримати кандидатуру голови СБУ Валерія Хорошковського на посаду президента України. Таку думку висловив Максим Побокін у матеріалі для «Українського тижня».

«Для того, щоб інтегрувати Україну в російський геополітичний та економічний простір, Путіну необхідно, щоб на посаді глави держави в Україні перебувала людина, особисто від нього залежна, український аналог Рамзана Кадирова. Відсторонивши Януковича від влади, російська еліта потребуватиме «спадкоємця» для Віктора Федоровича, щоб продовжити місію, не виконану останнім», — пише Побокін.

За його словами, «такого спадкоємця» в Україні нині не видно, хоча найперспективнішим автор вважає нинішнього голову СБУ Валерія Хорошковського, за часів якого лінія поведінки цієї структури набула явно проросійського спрямування.

«Однак тут варто зауважити, що Хорошковський спирається здебільшого на Дмитра Фірташа, який був би вкрай незадоволений перемогою того, хто погодився прибрати посередника RosUkrEnergo з газових договорів між Україною та Росією. Якщо перший прийме російську допомогу і остаточно стане головним провідником російського впливу, то опиниться у внутрішній ізоляції ще до того, як гіпотетично зможе очолити державу», — вважає Побокін.

Більше того, посварившись із політичним покровителем, він, на думку автора, може легко втратити посаду та стати жертвою внутрішніх сутичок у середовищі регіоналів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-09-2011 22:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100