25.04.2024 05:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нові подробиці штурму лігва банди Дикаєва та брехня ментів. Відео. Фото

В результаті штурму лігва кілерів в Одесі постраждали авто студентів, не було проведено евакуацію із небезпечної зони, а «фортецею» злочинців виявився «картонний будиночок» з вагонки, повідомляє «Спротив».

Вигляд кімнати бандита Дакаєва до штурму

 

Міліціонери використали 7 тисяч набоїв під час штурму «фортеці» кілерів у Одесі, яка виявилася звичайним «картонним будиночком» з вагонки.

У той же час бандити зробили близько 500 пострілів.

В результаті обстрілу лігва кілерів в готелі «Особняк» постраждали машини студентів ОНЮА. Ті, на свою біду, припаркували авто в двох кроках від готелю.

У результаті «Тойота Камрі» студента Яна Девентейчіка перетворилася на справжнє сито, а в «Шевроле-Круз» Сергія Коваленка шаленим пострілом прострілено лобове скло, сидіння і приладову панель.

«Ми запитали в міліції, хто компенсує збитки. Спочатку нас переадресували до. ... загиблих кілерів», — повідомив Сергій Коваленко.

Але як запевнив голова УМВС в Одеській області Михайло Яцков, автовласникам відшкодують компенсацію за державні кошти.

4 жовтня 2011 року в інтернеті з'явився скандальний відеоролик з останніми хвилинами життя озброєного «калашом» кілера. Відео знімалося з вікон гуртожитку Одеської національної юридичної академії (ОНЮА).

«Людина з автоматом перестрибнула через паркан у двір готелю гуртожитка, чоловік побіг у наш бік і нарвався на засідку. У дворі лежали два міліціонера з „калашами“. Вони відразу відкрили стрілянину і поранили його. Він впав, відкинувши убік автомат, і почав щось голосно кричати. Але через пару хвилин автоматники добили його кількома пострілами», — розповідає один зі студентів, попросивши не називати його прізвище, мовляв, правоохоронці «пресують».

«На нас зараз щосили тиснуть міліціонери. Не хочуть, щоб ми розповідали журналістам, що жителів нашої общаги не евакуювали під час штурму. Крім того, міліція шукає того, хто зробив відео, посилаючись на те, що ролик має цінність для слідства», — зізнався студент.

У свою чергу, Яцков зухвало бреше: студенти були в безпеці: «Їх відгородили від бандитів оточенням з автоматників. Дистанція між місцем штурму і цивільними особами була цілком достатньою». А скандальний ролик, за його словами, — «недостовірний».

Цікаво, що журналісти у стінах гуртожитку, у якому на час міліцейської спецоперації перебувало щонайменше 40 студентів, знайши десятки слідів  від куль.

На фото видно, що місце загибелі бандита у кількох кроках від балконів та вікон гуртожитку

 

«Нам лише через час-півтора після перших пострілів по гучномовцю повідомили, щоб ми не виходили на вулицю», розповів студент Олександр. «У студентів був шок від того, що побачили вбивство. Там було багато дівчат, вони плакали», додає він.

«Ніхто не міг зняти відео зі сценою спроби прориву бандита з готелю, тим більше, студенти. Вірно одне — Дикаєв дійсно намагався прорватися з оточення, перестрибнувши у двір гуртожитку і відкривши вогонь по нашим співробітникам. Ті почали стріляти у відповідь. Те, що Дикаєв нібито кричав, як може здаватися, неправда. Він до кінця стріляв по правоохоронцям», — продовжував брехати журналістам як навіжений глава облУМВС Яцков про опис тієї картини, яку відобразив оператор відеоролика.

 

«Коли дивився по телеку штурм, здалося, що кілери відбивалися від міліції з цієї фортеці. Тепер бачу, що це „картонний будиночок“ з вагонки», — не приховує розчарування літній чоловік, розглядаючи будівлю «Особняка».

Бандитське лігво дійсно не справляє враження — це госпприміщення готелю, прибудова на палях з гіпсокартонними стінами. Дах, вікна і стіни після штурму нагадують решето.

Джерела в міліції зізналися, що силовики зробили більше 7 тис. пострілів!

А злочинці відстріляли близько 500 патронів.

Як повідомлялося, в ніч на 30 вересня 2011 року в Одеській області під час спецоперації із затримання громадянина РФ Аслана Дикаєва, який розшукується за скоєння вбивства, у перестрілці зі злочинцями загинули двоє міліціонерів, ще четверо поранені. Загалом у спецоперації брали участь 12 правоохоронців.

1 жовтня у центрі Одеси бійці спецпідрозділів блокували приватний будинок, в якому знаходилися вбивці. Близько двох сотень співробітників міліції оточили територію і запропонували кілерам здатися. Проте злочинці ніяк на це не прореагували, і правоохоронці почали штурм. В результаті штурму за неперевіреними офіційними данними від міліції двох злочинців було вбито, одному вдалося втікти.

Інформація про кількість жертв у спецоперації по знищенню бойовиків в Одесі різниться. У МВС стверджують про 2 жертви. Інші джерела подають інформацію про 4 жертви.

Між тим 3 жовтня МВС повідомило про затримання ще 5 спільників російських кілерів.

Тим часом народний депутат від Партії регіонів, член парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Ігор Плохой, який у той день був присутній при штурмі лігва Дикаєва в Одесі,  вважає за необхідне розглянути у парламенті питання щодо людських жертв при проведенні спецоперації по знешкодженню банди кіллерів.

 

 

Читайте також:

7000 патронов для чеченских киллеров. Фото

Милиционеры расстреляли обезоруженного киллера Аслана Дикаева

Відео з місця розстрілу міліціонерів на Одещині

Розстріл міліціонерів на Одещині: вічна пам'ять загиблим, вічна ганьба живим

Убийц одесских милиционеров их коллеги расстреляли из БТРа. Фото

Игорь Плохой требует рассмотреть в парламенте одесское побоище

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-10-2011 11:02 | Кількість переглядів 47 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100