19.04.2024 02:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Вирок Тимошенко допоможе Україні переглянути кабальну газову угоду з Росією?

Рішення Печерського райсуду Києва у відношенні Юлії Тимошенко стане ключовим аргументом української делегації в газових переговорах з Росією.

Про це говорить джерело газети «Комерсант-Україна» в українському Міненерго.

«Оскільки чинний договір, згідно з рішенням суду, був підписаний із порушенням українського законодавства, він повинен бути переглянутий», — пояснив співрозмовник видання.

Напередодні прем'єр-міністр Росії Володимир Путін назвав «небезпечним і контрпродуктивним» ставити під сумнів газові домовленості між Росією й Україною, досягнуті при Тимошенко.

В «Газпромі» також не збираються змінювати чинні угоди, стверджує джерело, ознайомлене з позицією російської монополії.

«Газпром» відкритий для пошуку компромісів, але поки вони не досягнуті, буде здійснювати діяльність на підставі чинних контрактів на транзит і на постачання газу до 2019 року", — пояснив співрозмовник газети.

Джерело в Міненерго України каже, що ідея консорціуму зараз активно обговорюється Києвом і Москвою, «однак у законодавстві ЄС, до імплементації якого ми зараз прагнемо, є певні перешкоди до укладання такого роду альянсів».

У вівторок, 11 жовтня 2011 року, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що газові угоди з Росією будуть переглянуті до 27 жовтня.

У вівторок же делегація НАК «Нафтогаз України» обговорювала в Москві умови нових договорів, повідомили в прес-службі Міненерго.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-10-2011 10:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100