19.04.2024 23:03 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Студентів Києво-Могилянської академії хочуть вигнати на вулицю

Студенти звернулися до президента, прем'єр-міністра та омбудсмена з проханням втрутитися в ситуацію з гуртожитками Києво-Могилянської академії.

Про це йдеться у відкритому листі Студентської колегії НаУКМА, розміщеному на сайті вузу, повідомляє «Спротив».

«Національний університет „Києво-Могилянська академія“ для забезпечення студентів та аспірантів гуртожитками в 2002 році купив у ЗАТ „Укрпрофоздоровниця“ кілька будівель санаторію „Зірка“ в смт. Ворзель. Потім ці будівлі відремонтували і переселили в них студентів. Але в 2011 році Прокуратура міста Ірпеня Київської області оскаржила права ЗАТ „Укрпрофоздоровниця“ продавати майно. Разом з тим був оскаржений договір купівлі-продажу, підписаний з університетом», — йдеться в листі.

Господарський суд Київської області спочатку відхилив цей позов, але пізніше задовольнив. Таким чином, тепер студенти ризикують опинитися на вулиці.

«Ми вважаємо такі дії порушенням прав людини, прав українських студентів і репресіями проти НаУКМА. Просимо Вас виправити ситуацію. В іншому випадку ми залишаємо за собою право боротися за свої права всіма доступними легальними засобами», — пишуть студенти.

Нагадаємо, 22 вересня активістка мистецького об'єднання «Братство святого Луки», студентка першого курсу факультету гуманітарних наук Києво-Могилянської академії Дарина Степаненко в ході саміту міністрів освіти СНД вдарила по обличчю букетом квітів Дмитра Табачника.

Пізніше президент університету Сергій Квіт заявив, що вчинок студентки Дарини Степаненко є спланованою провокацією з метою вульгаризації та дискредитації принципової позиції Києво-Могилянської академії.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-10-2011 0:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100