25.04.2024 19:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

13 кнопкодавів за півроку не були на жодному засіданні Ради

Громадська організація «Прозора демократія» та інформагентство «Українські новини» вичислили злісних прогульників — це два бютівці та 11 регіоналів, повідомляє «Спротив».

У списку, зокрема, Рінат Ахметов, Ігор Гуменюк, Володимир Зубик та Костянтин Жеваго. Такі дані виплили з письмової реєстрації, яка здійснюється депутатами щодня, аби не тільки картка голосувала.

«Ми можемо говорити про це годинами, розглядати різні версії. Там голосування тільки в один день, рибний день — четвер, а всі останні дні — тільки обговорення. Ну, ніяк! Щоб Ви не говорили, буде бідний депутат, багатий депутат, по партійній системі — ніяк! І цього ніколи не було!», — розповів журналістам голова регламентного комітету ВР Володимир Макєєнко.

Депутати, які регулярно ходять на засідання, пояснюють — допоки народні обранці лобіюватимуть інтереси великого бізнесу, а не захищатимуть права народу, відвідини Верховної Ради будуть як хоббі, а не робота.

«На жаль сьогодні це своєрідна ривілея, це якби, диплом, грамота за те, що ви або багатий, або впливовий чоловік в Україні. І поки це не буде змінено або через зміну обмеження статусу депутатської недоторканності, або через виборче законодавство, або в інший спосіб, і поки мільярдери, і мільйонери будуть прагнути отримати депутатський мандат, доти вони просто не будуть ходити на засідання», — вважає заступник голови Верховної ради України Микола Томенко.

За період з 1 січня 2010 року по 14 січня 2011 року картки депутатів-регіоналів Ріната Ахметова, Сергія Кия та Володимира Мальцева найчастіше проходили електронну реєстрацію в сесійному залі без письмової реєстрації їхніх власників. Ці картки реєструвалися 125 разів при нульовому показнику письмової реєстрації їхніх власників.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-10-2011 16:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100