25.04.2024 11:03 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович хоче, щоб на наступних виборах у Раду 40% голосів виборців не були враховані

Нагадаємо, 7 квітня 2011 року під час традиційного щорічного звернення до Верховної Ради президент Віктор Янукович запропонував ввести змішану систему на виборах у Раду і підвищити прохідний бар'єр для партій і блоків. На його думку, це завадить потраплянню до парламенту «маргінальних політичних сил», повідомляє «Спротив».

Водночас, якщо порахувати, то на наступних парламентських виборах бар'єр проходження до Ради для партій збільшать до 5%, то 40% голосів виборців можуть бути не враховані.

Про це заявив перший заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера. На недоцільність підвищення виборчого бар'єру звернули увагу і експерти Венеціанської комісії.

«У Венеціанській комісії були зауваження з приводу підвищення виборчого бар'єру до 5%. Якщо це буде зроблено, то за результатами голосування кількість виборців, інтереси яких не будуть враховані, буде коливатися в районі 40%. Тобто, тільки 60% українців зможуть обрати своїх кандидатів за партійними списками», — зазначив Магера.

При цьому Андрій Магера наголосив, що в новому законі урізані права українців, які проживають за кордоном. За його словами, вони зможуть проголосувати тільки за кандидатів у депутати за партійними списками, але не по мажоритарних округах.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-10-2011 16:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100