20.04.2024 10:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Генпрокуратура нарешті серйозно зайнялася кримінальним оточенням Тимошенко

За данними "Спротива" чоловік Тимошенко перераховував на рахунки Павлу Лазаренко мільйони доларів

Генпрокуратура просить суд відновити строки позовної давності кримінальних справ проти свекра екс-прем'єра Юлії Тимошенко Геннадія Тимошенко та 3 керівників корпорації ЄЕСУ.

Про це на брифінгу повідомив начальник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

Свекор Тимошенко, а також Євгенія Шаго, Лідія Сокольченко і Антоніна Болюра раніше фігурували в кримінальних справах за підозрою в причетності до розкрадання бюджетних коштів і несплаті податків ЄЕСУ.

За словами Бойченка, в грудні 2004 року Шевченківський райсуд Києва визнав незаконною постанову Генпрокуратури про порушення кримінальних справ проти чоловіка Тимошенко, її свекра і 3 керівників ЄЕСУ.

Це рішення, як зазначає Бойченко, послужило підставою для на той момент генпрокурора Святослава Піскуна закрити кримінальну справу проти самої Тимошенко в 2005 році за підозрою в розкраданні бюджетних коштів і несплаті податків ЄЕСУ.

У разі прийняття позитивного рішення судом за позовом Генпрокуратури вона зможе відновити справи проти зазначених партнерів Тимошенко.

За Кримінально-процесуальним кодексом прохання про поновлення строку позовної давності справ подається до суду першої інстанції, який ухвалив рішення про їх закриття.

Нагадаємо, в листопаді 2005 року Верховний Суд підтвердив законність закриття всіх кримінальних справ проти Тимошенко, її чоловіка Олександра, свекра та 3 керівників ЄЕСУ.

Генпрокуратура порушила справу проти Тимошенко в березні 1995 року і з лютого по квітень 2001 року вона провела в ізоляторі.

Геннадій Тимошенко, Шаго, Сокольченко і Болюра були затримані в Туреччині в червні 2002 року, екстрадовані в Україну і в підсумку звільнені з-під варти в 2003—2004 роках.

20 жовтня 2011 року Генпрокуратура скасувала постанову, якою було закрито справу проти Тимошенко за підозрою в розкраданні 25 мільйонів гривень бюджетних коштів і ухиленні від сплати податків на суму більше 20 мільйонів гривень при розрахунках за природний газ корпорацією ЄЕСУ.

Нагадаємо, 11 жовтня оголосили вирок Юлії Тимошенко в Печерському райсуді Києва. Колишнього корумпованого главу уряду, яка самозванно проголосила себе «лідером опозиції», визнали винною у перевищенні службових повноважень при укладанні на початку 2009 року газової угоди з Росією. Екс-прем'єрку засудили до позбавлення волі лише на 7 років.

13 жовтня начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко заявив, що стосовно Тимошенко порушено нову кримінальну справу — за покладання боргів корпорації «Єдині енергетичні системи України» на бюджет України. Слідство обвинувачує Тимошенко у тому, що вона перевела борг ЄЕСУ перед Міноборони Росії на суму 405 мільйонів 500 тисяч доларів на державний бюджет України, повідомляє «Спротив»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-10-2011 19:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100