16.04.2024 23:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Міліція не пускає до Ради мітингувальників бютівки Королевської

Співробітники правоохоронних органів перешкоджають активістам Всеукраїнської акції «Вперед!» збиратися на мирний мітинг під стінами Верховної Ради з вимогою саморозпуску парламенту. Про це журналістам повідомили в штабі акції «Вперед!», посилаючись на заяву глави Народної колегії Всеукраїнської громадянської акції «Вперед», народного депутата (фракція «БЮТ-Батьківщина») Наталії Королевської.

3 листопада 2011 року з ранку Маріїнський парк, будівля Верховної Ради й прилеглі до нього території оточені великою кількістю співробітників міліції та підрозділів «Беркута» в повній амуніції.

За словами організаторів акції, незважаючи на заздалегідь подані заявки на проведення мітингу, які не були оскаржені в суді, співробітники правоохоронних органів всіляко намагаються перешкоджати збору людей.

Так, співробітники ДАІ незаконно зупинили автомобіль «Газель», в якому знаходилася звукова апаратура й невелика сцена для проведення мітингу, й змусили її припаркуватися за готелем «Київ». Активісти «Вперед!» спробували на руках заносити устаткування в Маріїнський парк, але були зупинені співробітниками міліції. Після 40-хвилинної затримки, завдяки масовій підримці депутатів-бютівців, їм усе ж таки вдалося прорватися через кордони міліції й почати встановлення звукової апаратури.

Як заявили в штабі акції, до Києва прибувають групи активістів із усіх регіонів України, проте в областях чинять перешкоди перевізникам, які погодилися везти людей до столиці. Зокрема, в Кременчуці компанія-перевізник в останню мить під тиском правоохоронних органів вимушена була відмовити активістам акції «Вперед!» і розірвала договір на доставку людей до Києва.

Оскільки автобуси не пускають у центр столиці вони висаджують людей на околицях, потім учасники мітингу громадським транспортом їдуть до Верховної Ради. Колони протестувальників формуються на ВДНГ, у районі станцій метро «Лісова» та «Арсенальна», а також на Майдані Незалежності.

За даними народного депутата від БЮТ Віктора Уколова біля Верховної ради вже зібралося близько 3 тисяч мітингувальників.

«Півкілометрова черга протестуючих в парку під ВР. Організованими загонами люди чемно розтягнулися в черзі за прапорами «Вперед». Інші неорганізовано стікаються на Радянську площу. Станом на 9:50 тут вже, на мій погляд, 3 тис є. Оцінити точніше важко поки люди не зібрались», — написав депутат у Facebook.

Він також нарахував 7 автобусів зі правоохоронцями на тій алеї, де шикується черга за прапорами.

До активістів акції «Вперед!» почали приєднуватися чорнобильці, незадоволені скороченням пільг. Очікується також, що мітинг під Верховною Радою підтримають воїни-афганці, а також організатори інших акцій протесту, які сьогодні проходять під адміністративними будівлями столиці України.

Нагадаємо, за даними МВС 3 листопада у мітингах можуть взяти участь до 40 тисяч людей, повідомляє «Спротив».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-11-2011 12:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100