19.04.2024 11:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Міністр Єжель впроваджує нові корупційні схеми харчування

Члени Кабінету міністрів виступили з різким засудженням ініціативи міністра оборони Михайла Єжеля дозволити йому провести харчування солдатів у 2012 році без тендера.

Кабмін розглядав дану ініціативу в зв'язку з листом міністра оборони президенту Віктору Януковичу та за дорученням останнього розібратися в ситуації, пише тижневик «Дзеркало тижня. Україна».

З жорсткою критикою пропозицій Єжеля виступили Андрій Клюєв та Сергій Тігіпко, їх підтримали й інші члени уряду.

Позиція Антимонопольного комітету була неприємною для міністра оборони: за інформацією СБУ, «ліва» фірма, яка заблокувала попередні торги, має прямий стосунок до керівництва тендерного комітету Міноборони.

Добив Єжеля заступник генерального прокурора Віктор Занфіров. Він заявив членам уряду, що в законопроект Єжеля закладено корупційну схему.

Після цього засідання міністр оборони вирішив провести свою ініціативу через парламент.

Законопроект, відхилений Кабміном, зареєстрований депутатом від Партії регіонів Олегом Надошею (№9339).

Раніше повідомлялося про відсторонення цьогоріч заступника міністра економіки Олександра Сухомлина та директора департаменту держзакупівель Мінекономрозвитку Віталія Абасова за погодженням «закупівлі в одного учасника», згідно з яким Міноборони дозволялося продовжити закупівлю послуг харчування для військовослужбовців без проведення тендеру.

Тоді екс-міністр оборони, народний депутат Анатолій Гриценко підрахував, що від такого рішення держбюджет України втратить на користь комерсантів 213 млн грн.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-12-2011 15:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100