25.04.2024 05:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Львівська, Тернопільська та Івано-Франківська облради вимагають звільнення Табачника

Голови Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської обласних рад Олексій Кайда, Олег Панькевич та Олександр Сич вимагають негайного звільнення міністра освіти Дмитра Табачника, який виступив з ініціативою зменшити в школах кількість уроків української мови і літератури та пропонує скасувати предмет «Історія України». Про це йдеться в заяві ВО «Свобода».

«Міністерство освіти, науки, молоді та спорту на чолі з Д. Табачніком стало епіцентром втілення стратегії знищення української ідеї у найважливішій суспільній сфері – освітній. Останні підкилимні домовленості з підготовки плану знищення підвалин національної самобутності українського народу – яскраве і безапеляційне тому підтвердження. Українофоб Табачнік відкрито і показово взявся зруйнувати духовні основи нашої держави – її мову та історію», – йдеться у спільній заяві голів облрад.

Свободівці виступають проти вимивання з державної системи освіти української світоглядної основи та закликають владу не допустити скорочення державного замовлення в українських вишах, закриття українських шкіл, зменшення кількості годин на вивчення української мови та літератури, а також скасування предмету «Історія України» в загальноосвітніх школах.

"Сьогодні всі надбання незалежної України можуть знищити розчерком пера однієї особи…Те, що це – не пусті балачки підтверджує ціла низка ініціатив московського ставленика Табачніка. Зокрема, шаленими темпами відбувається фальсифікація української історії шляхом вилучення з неї правдивих сторінок про Голодомор, масові репресії українців у 30–80-ті роки, вбивчу большевицьку колективізацію та атеїстичну чуму ХХ століття, бандерівський національно-визвольний рух та УПА, масштабну повоєнну русифікацію українських шкіл у 50-і роки, історичні події Майдану–2004», — йдеться далі у тексті заяви.

Відтак голови трьох обласних рад, Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської, вимагають негайного звільнення українофоба Дмитра Табачника з посади міністра освіти та науки, молоді та спорту.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-02-2012 19:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100