25.04.2024 00:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Іноземним журналістам ускладнили роботу в Україні

Представники іноземних ЗМІ скаржаться на те, що нові правила отримання акредитації та віз для журналістів відчутно ускладнили їм роботу в Україні.

Про це йдеться в листі представників іноземних ЗМІ в Україні, який вони надіслали 27 лютого, повідомила прес-секретар президента Дарія Чепак, яка очолює міжвідомчу групу з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

Представники іноземних медіа скаржаться, що тепер для отримання візи необхідно здійснювати затратні фінансово та тривалі за часом поїздки додому, а потім, повертаючись в Україну, проходити тривалий процес реєстрації.

«У результаті кількість журналістів, які живуть тут і пишуть про Україну, може скоротитися», — говориться в листі.

Журналісти просять підтримки міжвідомчої робочої групи при президенті України у забезпеченні їм можливості працювати в Україні без перешкод.

Чепак повідомила, що зараз формується порядок денний засідання міжвідомчої робочої групи, яке відбудеться 15 березня.

«Ми запрошуємо міжнародних журналістів, а також представників МЗС, і пропонуємо учасникам „Відкритої розмови“ напрацювати спільні рекомендації для вирішення ситуації», - сказала вона.

9 травня 2011 року набули чинності зміни до закону України «Про інформацію», за якими представники іноземних ЗМІ не потребують акредитації прес-служби МЗС для роботи в Україні. Це мало прирівняти у правах іноземних та вітчизняних журналістів.

Однак у іноземних журналістів виникли труднощі через відсутність посвідчення, яке підтверджує їх легальне перебування в Україні, а також через значний перелік документів, необхідних для отримання посвідки на тимчасове проживання, та складність їх оформлення і подачі, констатує прес-служба президента.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-02-2012 12:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100