24.04.2024 18:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Посольство США в Україні відсвяткувало новосілля

Посольство США в Києві змінило адресу та влаштувало день відкритих дверей під звуки гімну у виконанні співачки Вітні Х'юстон.

Головний офіс американської демократії на київській вулиці Коцюбинського закрито. Уперше за останні двадцять років тут зняли міліцейські кордони і відкрили дорогу для автомобілів.

Тиха і нічим не примітна вулиця, яку облюбували під свої нове посольство Сполучені Штати, звалася Танковою. Амбасада на Танковій звучить якось двозначно, тому в ім'я українсько-американської дружби її перейменували на честь американського винахідника українського походження Ігоря Сікорського.

Територія посольства займає чотири гектари, на яких стоїть кілька надсучасних будівель. Довкола, наче гриби, лізуть елітні багатоповерхівки. Жити з краєвидом на Америку охочих не бракує. Примітно, що посольство зводили разом — українці та американці.

«З особливою приємністю хочу відзначити, що тут презентовані роботи українських і американських художників. Ця колекція символізує багатющі культурні зв'язки, що розвинулися між Сполученими Штатами і Україною», — повідомив посол США в Україні Джон Теффт.

Предметом особливої гордості дипломатів є запис американського гімну від 1991 року у виконанні Вітні Х'юстон. З українського боку співала Руслана, а разом із нею гімну підспівував весь політбомонд.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-02-2012 21:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100