20.04.2024 03:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Раді розглядають закон, який унеможливлює проведення жодного мітингу

Сьогодні на порядку денному Верховної ради розгляд законопроекту №2450 «Про порядок організації і проведення мирних заходів».

В новому законопроекті ускладнюється процедура подачі повідомлення, а організатори повинні доводити, що вони — громадяни України або перебувають тут на законних підставах.

Так щоб провести зібрання, громадяни повинні повідомити про це владу за 4 дні.

Також не встановлені терміни для оскарження рішень судів про заборону мітингів, які ухвалюються у переддень акції, — таким чином громадяни позбавлені конституційного права на оскарження.

Ця норма викликала критику з боку громадських організацій, де стверджують, що вона може стати приводом для заборони зборів і не відповідає європейській практиці, що передбачає проведення так званого «спонтанного мітингу».

Як відомо, скандальний законопроект №2450 вже намагалися прийняти у 2010 році.

Крім того, в червні 2010 року член Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що Партія регіонів не буде голосувати за законопроект №2450 про порядок і організацію мирних зібрань.

Раніше у 2009 році голова адміністрації президента Сергій Льовочкін у листі редактору опозиційного часопису «Спротив» Вадиму Гладчуку писав, що він категорічно проти цього драконівського закону уряду Тимошенко.

О 16:00, ініціативна група у Фейсбуці закликає всіх вільних громадян України зібратися біля Верховної Ради з боку Маріїнського палацу, аби не дати депутатам підступно позбавити нас права на мирні зібрання.

Організатори зазначають, що цього питання не було в порядку денному сесійного тижня, все було зроблено раптово, аби громадськість не встигла зреагувати.

Законопроект №2450, який суттєво обмежує право громадян на мирні зібрання, вже намагалися прийняти у 2010 році, але зусиллями громадськості тоді вдалося відвернути небезпеку. Зараз громадськість має знову сказати своє слово.

Беріть із собою ватман і маркери для плакатів, шумовий реманент (пластикові пляшки з камінцями, свистки, трубки, барабани, тощо), каримати. Тягніть із собою тих, хто зараз із вами поруч – маємо зібрати якнайбільше народу і здійняти якнайбільше галасу.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-03-2012 13:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100