29.03.2024 15:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Під Лук'янівським СІЗО збирали передачі для політв'язнів. 4 фото

Біля Лукянівського СІЗО пройшла акція під назвою «Сидять не ті», повідомляє «Спротив».

Активісти Комітету звільнення політв'язнів, колишні дисиденти та учасники правозахисних організацій збирали передачі для незаконно засуджених.

Небайдужі приносили їжу та ліки для «васильківських терористів», ніжинських «робінгудів» та інших осіб, що нині перебувають у слідчих ізоляторах за сфабрикованними кримінальними справами.

Організатори закликали присутніх по можливості допомагати засудженим та повідомляти про нові випадки незаконних, на думку мітингувальників, затримань. При цьому на акції не було жодних політичних прапорів.

Прийшли підтримати ув’язнених також відомі дисиденти радянських часів, а також музиканти, зокрема Сергій Василюк.

Учасники мітингу тримали в руках фото «мажорів», які, на їхню думку, втекли від правосуддя, скориставшись впливовим становищем своїх батьків. Громадські активісти вимагали реформувати українську систему правосуддя та «покарати тих, хто насправді цього заслуговує».

На думку організаторів мітингу, використовуючи пасивність громадськості, влада кидає за ґрати людей, які чинять опір режимові. «Спочатку беруть патріотів – вони ж «фашисти», як про них думає більшість людей, тому за них ніхто не заступиться. Потім беруть опозиційних політиків – вони ж втратили підтримку народу, за них теж ніхто не заступиться. Потім серед «податкових майданівців» вишукують людей, які мають кримінальне минуле і кажуть: «Та це ж бандити і ґвалтівники!», – за них теж ніхто не заступиться. А потім відбувається те, по що написано у класичному німецькому вірші: коли прийшли за мною – уже нікому було простувати», пояснює Єгор Соболєв, керівник бюро журналістських розслідувань «Свідомо».

За словами голови політради Партії Народний порядок Андрія Древицького, ця оппозиційна партія завжди виступала проти будь яких політичних репресій та переслідувань за політичні переконнання. «Представники нашої партії завжди приймають участь у подібних массових акціях, надають методичну та практичну допомогу політичним та громадянським активістам з питань захисту своїх прав та запобігання політичних переслідувань. До речі, політичні переслідування можуть носити різноманітний характер: залякування в ході профілактичних розмов, погрози звільнення з роботи або навчального закладу; позбавлення роботи і легальних доходів; незаконні дії правоохоронних органів (побиття, незаконний збір інформації про особу, незаконні стеження, затримання та обшуки, тощо); перешкоджання поширенню інформації; примушення до вступу до певної політичної партії, примушення до участі в заходах певної політичної сили, відчислення з ВУЗу і та інше. Ці ганебні явища в останні два роки в Україні стали масовими», розповів Андрій Древицький.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-03-2012 16:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100