20.04.2024 04:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Львів заклеїли листівками, за які менти репресують херсонських студентів. Фото

У Львові відбулася всеукраїнська акція «Міліція – досить клеїти молодь!» на знак підтримки херсонських студентів, яких правоохоронні органи переслідують через розклеювання листівок із «неправдивими чутками» про президента України Віктора Януковича. Про це йдеться в повідомленні ЛОО «Молодіжний націоналістичний конгрес», яка стала організатором акції. За даними МНК, акція відбулася з ініціативи руху МАМА.

Студенти та активісти МНК розклеїли на рекламних стендах центральної частини Львова ті ж самі листівки, за поширення яких переслідують херсонських студентів.

«Зміст листівки – це не головне. Головне – подолати страх серед молоді, коли за активний прояв своєї позиції відбувається необґрунтоване переслідування, коли намагаються покарати лише за публічне оголошення своєї думки», — зазначено у повідомленні.

Учасники акції наголошують, що право на свободу слова є невід’ємним правом кожної людини. Вони переконують, що вийшли на демонстрацію, щоб молодь знала, вони мають право на слово в цій країні. І якщо за це їх переслідуватимуть -  за них заступиться МАМА.

«Наша сьогоднішня акція – це попередження міліції. Якщо студентів будуть переслідувати і далі, заклеїмо цими листівками пів-України. Не оминемо і стін Верховної Ради», — попереджують організатори акції.

Акція відбулася у Львові, Вінниці, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирі, Києві, Луганську, Миколаєві, Котовську, Полтаві, Рівному, Сумах, Тернополі, Харкові, Чернівцях, Мукачевому, Ужгороді, Севастополі та Хмельницькому.

МАМА — це система колективної безпеки молоді від політичних переслідувань, створена за ініціативою молодіжних громадських організацій та рухів. На даний момент готовність до роботи у системі «МАМА» задекларували: ВМГО «Українська асоціація студентського самоврядування»; ВМГО «Дебатна Академія»; МПО ХОГО «Молодіжна правозахисна група – Харків»; Громадянський рух «Відсіч»; ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив»; ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес»; ГО «Центр Громадянських Свобод».

МАМА захищає членів молодіжних громадських організацій, активістів молодіжних неформальних об’єднань, студентів від політичних переслідувань у правовий (притягнення до різного виду відповідальності) та неправовий (залякування, тиск, профілактичні бесіди) способи з боку представників державної влади, органів місцевого самоврядування, адміністрацій навчальних заходів, тощо, якщо ці переслідування викликані діями переслідуваної особи із захисту прав, свобод і законних інтересів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-03-2012 15:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100