20.04.2024 03:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Відсіч» помстилася за розкол країни вже у 28 округах

Громадський рух «Відсіч» уже впродовж двох місяців проводить всеукраїнську кампанію «Помста за розкол країни». За цей час вони відвідали 28 округів, де, за попередньою інформацією, балотуватимуться депутати, які проголосували за мовний законопроект.

За словами одного із організаторів акції Ольги Сало, мета цієї кампанії – знизити рейтинг Партії регіонів. Вся увага в цій кампанії зосереджена на тих депутатах, які проголосували за мовний законопроект, який розклює країну. За ї словами, провладна партія цим законопроектом хотіла врятувати свій рейтинг. Тому активісти «Відсічі» вирішили поїхати на округи депутатів, які голосували за цей законопроект, і переконати людей, що не можна голосувати за таких кандидатів. У кампанії беруть участь 1300 волонтерів у всіх регіонах України.

«Ми розуміли, що для мешканців Східної України те, що депутат голосував за мовний законопроект – не аргумент. Ми підготували листівки російською мовою «Чому не можна голосувати за…». Готували такі листівки по кожному депутату», — сказала Ольга Сало. Вона розповіла, що перша поїздка відбулася в округ Олександра Єфремова. Як зазначила Ольга Сало, єдиний негатив був тоді, коли місцеві думали, що вони агітують за Олександра Єфремова.

Однак на Волині активістів «Відсічі» затримували і навіть побили одного учасника акції. «Це сталося в окрузі Адама Мартинюка. Люди були агресивно налаштовані. Він вклав багато грошей у те село, хоча це не його гроші, але місцевим це байдуже. Він побудував церкву, школу, лікарню, провів газ», — розповіла Ольга Сало.

Ольга Сало повідомила, що відкрито дві кримінальні справи: за фактом перешкоджання журналістської діяльності та за фактом перешкоджання поширення інформації. За її словами, після інциденту вони поїхали в обласне управління міліції і прокуратура зараз збирає свідчення.

28 липня 2012 року активісти знову відвідують округ Адама Мартинюка. «Люди повинні зрозуміти, що краще буде, якщо вони дозволять поширити негативну інформацію про Адама Мартинюка, а вже потім аргументовано переконувати голосувати за нього», — сказала Ольга Сало.

Нагадаємо, 3 липня 2012 року Рада прийняла закон «Про засади державної мовної політики», що передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-07-2012 13:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100