24.04.2024 08:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Звільнили директора музею Анатолія Мельника, який заявив про злодіїв картин у Кабміні

З посади директора Національного художнього музею звільнений Анатолій Мельник, який заявляв, що з приміщень Кабміну зникли картини.

У четвер в його кабінет в музеї прийшов міністр культури Михайло Кулиняк з трьома чиновниками міністерства і зачитав наказ про його звільнення, повідомляє УНІАН з посиланням на Мельника.

У наказі про звільнення, за словами Мельника, вжита формулювання «за згодою сторін», хоча сам директор музею, як пояснив він, такої згоди не давав і ніяких документів щодо цього не підписував.

«Близько місяця тому міністр культури виніс мені догану за якісь там недоліки. Проте пізніше зняв цю догану, усвідомивши свою помилку», — сказав Мельник.

Відповідаючи на запитання, з чим Мельник пов'язує своє раптове звільнення з посади, він припустив, що причина може полягати в тому, що Національний музей вкотре відкрито заявив про зникнення картин в Кабміні.

За його словами, його неприємності на посаді директора Нацмузею тривають ще з тих пір, як музей вперше (влітку минулого року) заявив, що в Кабміні зникли картини, надані музеєм для експонування в урядових кабінетах, і музей вимагає їх повернення.

Мельник також повідомив, що працівники музею поцікавилися у міністра причиною звільнення, однак Кулиняк «не зміг дати ніякої адекватної відповіді».

«Кулиняк не є фахівцем у своїй справі і не відповідає своїй посаді. Я йому про це сказав в очі. Я йому сказав, що його наказ злочинний», — сказав Мельник.

Він має намір оскаржити наказ про його звільнення в суді, «якщо цього захоче колектив і підтримає громадськість».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-04-2012 20:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100