20.04.2024 13:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Міністр оборони України Дмитро Саламатін незаконно був обраний до Верховної Ради

Нинішній міністр оборони України Дмитро Саламатін, який одержав українське громадянство в 2005 році, незаконно потрапив у парламент в 2007 році.

Про це заявив депутат від НУНС Володимир Стретович в ефірі одного з телеканілів.

Він нагадав, що згідно з законодавством, депутатом може бути обрана людина, яка є громадянином не менше 5 років.

«Якби тоді Центральна виборча комісія звернула б на це увагу, а вона, мабуть, не просто так закрила очі на цей ганебний факт, то можливо не було тих ганебних фактів на екрані, коли Саламатін просто займається побиттям», — сказав Стретович.

Він додав, що відповідальність за це порушення несе ЦВК.

«У даній ситуації, оскільки його повноваження народного депутата закінчилися, потрібно апелювати не до Саламатіна, а до того, хто його покликав у списки, хто його визнав народним депутатом України — це питання до ЦВК, до того відповідального працівника, що відповідав за конкретний список Партії регіонів», — відзначив нардеп.

У комісії при президенті з питань громадянства повідомили, що міністр оборони Дмитро Саламатін одержав громадянство України лише 6 грудня 2005 року.

Як відомо, у парламенті Саламатін неодноразово брав участь у бійках.

Зокрема, під час ратифікації Харківських угод у запалі парламентської боротьби він зламав ніс депутату від НУНС Володимиру Карпуку.

16 грудня в Раді за участі Саламатіна були побиті п'ятеро депутатів, яких пізніше доставили в лікарню у Феофанії з тілесними ушкодженнями.

У серпні 2010-го в службовому приміщенні «Укрспецекспорта» Саламатін побив стільцем директора «Термохолода» Юрія Кисельова.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-04-2012 21:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100