29.03.2024 15:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Саламатін тепер стане мультімільярдером на казнокрадстві при держзакупівлях зброї?

Верховна Рада ухвалила зміни в закон «Про здійснення державних закупівель» для підприємств оборонно-промислового комплексу .

За проголосувало 246 депутатів.

Зокрема, змінами передбачено не поширювати дію Закону «Про здійснення державних закупівель» на проведення закупівель товарів, робіт і послуг, які здійснюються підприємствами оборонно-промислового комплексу.

Як вказано в пояснювальній записці до закону при конструюванні виробів закладена велика кількість комплектуючих, які виготовляються тільки одним виробником.

«У такому випадку необхідність отримання дозволу на закупівлю у одного учасника обумовлена діючим законодавством. Збирання доказів про неможливість закупівлі у будь-якого іншого учасника, особливо коли виробник розташований за межами України, пов’язане зі значними труднощами, оскільки ця процедура не врегульована законом», — зазначив автор проекту.

Інформація про тендери тепер не потрапить у ЗМІ.

«Висвітлення у засобах масової інформації та у мережі Інтернет відомостей про закупівлю (як планів, так і результатів) військової продукції, зброї, її елементів та запасних частин може призвести до негативних наслідків та аж ніяк не сприятиме просуванню української продукції на зовнішніх ринках», — йдеться у записці.

***

Минулого року держпідприємство «Прогрес», що входить до «Укроборонпрому», в минулому році перерахувало майже мільйон доларів загадковій белізській фірмі Primavera financial.

Платіжки про переведення коштів отримали журналісти «Знака оклику». Гроші сплачені за консультаційні послуги при продажу зброї в різні країни.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-06-2012 15:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100