2.05.2024 03:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За кордоном не вірять в демократичні вибори та готуються ізолювати Януковича. Відео

«Оцінка відносин між Україною і НАТО, наперендодні саміту НАТО в Чикаго» – таку назву мала міжнародна конференція, організована з метою звернути увагу світової спільноти, учасників саміту, а також особисто Віктора Януковича на українські проблеми з європейською інтеграцією та з демократією в Україні, повідомляє медіа-портал VIDIA.

В українській діаспорі подія такого рівня відбулася чи не вперше. Організатором виступив Український конгресовий комітет Америки (відділ Іллінойс) за сприяння Світового конгресу українців, Світової конференції українських державницьких організацій, Українського конгресового комітету Америки та Конгресу українців Канади.

16 першорядних міжнародних експертів виступили на конференції з широкою аргументацією про відносини НАТО і України, а також про необхідність інтеграції України у європейську спільноту.

Зокрема, колишній посол США в Україні Джон Гербст розповів про американську політику щодо України. Він відмітив істоичну роль і важливість України в існуванні та розвитку європейської та світової спільноти. Дипломат зазначив, що від майбутнього України залежить майбутнє всієї Євразії. Проте він також зауважив, що президент Янукович не бере до уваги уроків демократії і Вашингтон знову відвернувся від України, але не повністю. «Нам необхідно простягати руку Україні, щоб не склалася ситуація, коли єдина рука буде простягнута з Півночі. Бо у наших інтересах є Україна, яка рухається до світового співтовариства. Я оптимістично дивлюся на період 10-15 років відтепер, але можу сказати, що цей час буде неприємним», — сказав Гербст.

Колишній посол Канади в Україні Ендрю Робінсон розповів про стратегічну важливість України з канадської точки зору, про постійну підтримку розбудови демократії та громадянського суспільства в Україні. Він наголосив на незадоволенні канадським урядом політичними переслідуваннями в Україні і у зв’язку з цим розповів про можливу політику Канади щодо України. «Я вважаю, що переговори щодо Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою буде призупинено або сповільнено. Що стосується НАТО, Канада буде заохочувати співробітництво та участь України у тренувальних програмах, так як, з точки зору Канади, співпраця України з НАТО означає прийняття принципів демократії, особистих свобод та верховенства права», — сказав Робінсон.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-06-2012 11:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100