19.03.2024 10:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Герман заявила, що журналісти не мали права приїжджати до Януковича в Межигір'я

Журналісти можуть відвідати президентську резиденцію лише в тому випадку, якщо президент призначить їм точний час зустрічі. Про це заявила радник президента Ганна Герман в ефірі «5 каналу», коментуючи акцію журналістів біля резиденції.

«Президент має право, кожен президент, кожної країни, запросити до себе тих гостей, в тому числі і тих журналістів, яких він вважає на цей момент можливим. Чи ви не пробували піти в гості до президента Путіна або до президента Обами без запрошення?», – зазначила вона.

«Я думаю, що реакція була би подібна, така сама. Президент є особою, яка охороняється державою і в президентську резиденцію може прийти журналіст лише в тому випадку, як президент йому призначить точний час зустрічі, коли це передбачено у президентському графіку, коли про це подбає протокол», – уточнила Герман.

Нагадаємо, 6 червня 2012 року у День журналіста представники руху «Стоп цензурі!» приїхали до резиденції Межигір’я, де мешкає президент Віктор Янукович. Хоча напередодні Київський окружний адмінсуд заборонив проведення акції. Тому журналісти поїхали проконтролювати виконання рішення суду.

Адміністрація президента підготувалася до журналістської акції – біля в'їзду до резиденції Межигір'я стояли близько 20 співробітників управління державної охорони та спецпідрозділу Беркут. Вони перекрили безпосередньо прохід до резиденції Межигір'я.

Минулого року суд також заборонив руху «Стоп цензурі!» провести у День журналіста акцію біля «Межигір'я».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-06-2012 17:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100