29.03.2024 14:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Вищий спецсуд захистив замовника вбивства журналіста Гонгадзе

Вищий спецсуд підтвердив незаконність порушення кримінальної справи щодо Леоніда Кучми.

Про це «Українській правді» повідомила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

«Суд оголосив резолюцію, відмовивши у задоволенні касаційних скарг, залишивши без змін рішення суддів першої інстанції та апеляційних судів щодо незаконного порушення кримінальної справи проти Кучми», — сказала Теличенко.

За її словами, різне застосування норм права вищим судом при розгляді цієї справи дає підстави звернутися до Верховного суду.

«У справі про встановлення замовників убивства, або при наявності значної кількості інформації, яка дає хороші шанси до виявлення, встановлення та притягнення до відповідальності замовників, національні ресурси фактично вичерпані у дуже брутальний спосіб», — сказала адвокат.

За її словами, тепер Мирослава Гонгадзе може і буде звертатися до Європейського суду.

Теличенко нагадала, що свого часу у 20о5 році, Європейський суд зобов'язав уряд України провести слідство та встановити замовників вбивства журналіста.

Нагадаємо, що колишній голова департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач, якого обвинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, у серпні 2011 року назвав замовниками вбивства колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, спікера Верховної Ради Володимира Литвина та другого президента України Леоніда Кучму. Про це повідомив журналіст Олексій Подольський, який є постраждалим у справі, повідомляло Радіо Свобода.

«Він чітко назвав, що замовники – Кучма, Литвин і Кравченко. Він сказав, що після того, як він убив Гонгадзе, він мав зустріч, і на цій зустрічі був присутній Литвин, і що його представили Литвину, мовляв, це той, хто вивіз і вбив Гонгадзе. На що Литвин сказав: я знаю», – розповів Олексій Подольський.

«Краченко запевняв Литвина, що він доповів президенту. І Литвин при цьому нібито весь час кивав головою. Пукач також розповів, що Кравченко при ньому дзвонив президентові і доповідав. Коли Пукача запитали про замовника, то він розказував про президента Кучму. Це все є у матеріалах і попередніх показах», – додав Подольський.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-06-2012 13:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100