18.04.2024 14:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янучари залякують учасників мовних протестів: порушено 4 кримінальні справи

Прокуратура Києва порушила чотири кримінальні справи, пов’язані з мовними протестами біля Українського дому 4 липня 2012 року.

Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, справи порушено на підставі заяв міліціонерів про спротив та нанесення їм тілесних ушкоджень.

Працівник ДАІ поскаржився, що йому перешкодили зупинити автомобіль, який їхав на тротуар, де стояло багато людей.

«До правоохоронця підійшли троє громадян, один з яких сів у цей припаркований автомобіль та продовжив рух, а двоє інших, застосовуючи фізичну силу, відштовхнули правоохоронця, зірвали погони з форменого одягу і стали його утримувати, обмежуючи можливість пересування», — сказано в повідомленні.

Три інших справи пов’язані з «заподіянням тілесних ушкоджень працівникам столичної міліції».

Нині потерпілі перебувають на лікуванні, один — зі струсом мозку, інші — з забоями і тілесними ушкодженнями середньої тяжкості, повідомляють у прокуратурі.

3 липня Верховна Рада України ухвалила закон «Про засади державної мовної політики», який передбачає розширення офіційного використання російської мови.

Це викликало мітинги «за» і «проти» по всій Україні, в тому числі в Києві, де під Українським домом уже тиждень протестують від кількох десятків до кількох сотень людей.

Закон набуде чинності після підписання президентом, однак поки що підписувати документ відмовляється голова парламенту.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-07-2012 19:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100