29.03.2024 10:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ЦВК визнала дії глави ОВК 223 округу Мосейчука незаконними

Центральна виборча комісія визнала незаконними дії глави окружної виборчої комісії 223 округу.

Відповідне рішення було ухвалене 26 вересня, за проголосували 13 членів комісії, повідомляє кореспондент «Української правди».

Перед цим партія «Удар» подала скаргу на дію глави ОВК вказавши, що Максим Мосейчук «увійшовши у зговір з невстановленими особами намагався перешкодити проведенню жеребкування членів дільничних виборчих комісій».

Зокрема, він організував засідання на 8 ранку 21 вересня 2012 року, не попередивши частину членів комісії, коли представник «Удару» Шалота спробував запобігти незаконному жеребкуванню, представники міліції вивезли його в наручниках з дільниці, і лише на півдороги роздумали і повернули назад.

Постановою ЦВК вказано на факт порушення законодавства, зокрема, в частині діловодства, главою комісії Мосейчуком. Крім того, ЦВК звернула увагу членів комісії на необхідність дотримуватися закону.

При цьому дехто з членів комісії вимагав не ухвалювати постанову в такому вигляді. На що член ЦВК Жанна Усенко-Чорна зауважила, що якщо така пропозиція буде прийнята, то це буде значити, що ЦВК не просто закриває очі на порушення, а більше того дає зелене світло і далі порушувати закон.

«Я вважаю, що такі пропозиції призведуть до того, що комісії взагалі втратять гальма», — заявила вона.

Представник"Удару" в ЦВК Валерій Карпунцов залишився задоволений рішенням, і сказав, що дії Мосейчука також будуть оскаржені в суді.

Як відомо, спостерігачі зафіксували численні прошення про жеребкуванні кандидатур до дільничних виборчих комісій. Саме дільничні комісії діють найбільший відсоток фальсифікації на виборах.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-09-2012 21:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100