27.04.2024 05:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Депутати-безхатчинки не живуть в готелях, в яких поселяються

На житлові негаразди народні обранці нарікають ще з 94-го року. Проте згуртуватися і переписати закон не можуть: не дружні. Інша проблема — більшість насправді не користується казенними кімнатами.

Рівень не той. Столичний готель «Київ», що за 3 хвилини пішки від Ради, пропонує спартанські умови. 12-метровий однокімнатний номер. Щоправда, з кондиціонером, телевізором і обігрівачем.

Володимир В’язівський сьогодні був у Раді востаннє і речі свої вивіз. За понад 4 роки своїх колег тут майже не бачив.

«На початку каденції тут поселили десь 130 народних депутатів. На цьому поверсі я знаю реально 4 людини», — каже В’язівський.

Володимир Деревляний переїхав із «Києва» до «України». На роботу трохи довше, та місця більше.

«Я в готелі «Київ» жив у номері, де 12 квадратних метрів. Коли приїжджає сім’я, і часом ще хтось із родичів, там діватися взагалі нема куди», — скаржиться Деревляний.

Цей номер коштує 400 гривень за добу, тобто за місяць набігає аж 12 тисяч. Та платять їх депутати не зі своєї кишені, за них дбає бюджет, тобто ми з вами. Тож сенсу заощаджувати нема.

Хоча за значно менші гроші народні обранці могли б винаймати цілком пристойне житло. За 6 тисяч гривень з якісним ремонтом, а за 16 – навіть із дизайнерським та озброєною охороною.

Та видавати гроші на руки не дозволяє закон – бідкаються парламентарі.

«Якби депутату виділялася певна сума на проживання в місяць. Він би міг винайняти якесь мінімально необхідне житло. Або знімати у центрі апартаменти, або на окраїні десь квартиру і економити на цьому гроші», — каже перший заступник голови Регламентного комітету Верховної Ради України Сергій Сас.

У регламентному комітеті виправдовуються: гроші на вітер не кидають. Лише перекладають їх з однієї державної кишені до іншої, бо «Київ» підпорядкований Верховній Раді.

Щоправда, цього разу номери шукатимуть у трьох готелях, адже безхатченків у наступному парламенті – рекордно багато – аж 216.

Нові мешканці вже цими вихідними обживатимуть «Київ», «Національний» та «Україну», і на їхнє проживання в бюджет мали закласти до 35 мільйонів гривень.

 

Ольга Чайко, ICTV

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-12-2012 23:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100