24.04.2024 13:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За газовий балончик Дмитро Резниченко отримав два роки. 2 фото. Відео

 

Учасника мовної акції під «Українським Домом» 4 липня 2012 року Дмитра Резниченка засудили до 2 років обмеження волі та звільнили від відбування покарання з іспитовим терміном на 1 рік.

Як повідомляє прокуратура Києва, таке рішення ухвалив Шевченківський райсуд столиці за застосування чоловіком балончика з хімічною речовиною до міліціонерів і завдання їм тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу).

За даними прокуратури, 4 липня 2012 року чоловік застосував балончик з хімічною речовиною до міліціонерів, котрі виконували свої службові обов’язки з охорони громадського порядку біля «Українського дому».

«Від застосування рідини невідомого походження три працівники міліції отримали тілесні ушкодження у вигляді крововиливу кон’юнктиви обох очей з посиленою ін’єкцією судин слизових оболонок», — сказано в повідомленні.

При визначенні покарання суд підтримав позицію держобвинувача у справі та врахував щире каяття підсудного.

 

 

4 липня минулого року під «Українським домом» проходили акції протесту проти ухвалення закону «Про засади державної мовної політики», через це того дня президент Віктор Янукович скасував свою прес-конференцію, яка мала відбутися в «Українському домі».

Тоді між активістами й міліцією відбулися сутички.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-01-2013 10:43 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100