18.04.2024 14:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Свободівці Мірошниченко та Мирний пропонують заборонити арештовувати рахунки та майно ЗМІ

Нардепи від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко та Олександр Мирний пропонують заборонити арешт рахунків та майна ЗМІ для забезпечення судових позовів, поданих проти журналістів.

Про це йдеться у відповідному законопроекті зареєстрованому у Верховній раді.

У законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо недопущення блокування діяльності засобів масової інформації) свободівці зазначають, що з метою впливу на ЗМІ представники влади та окремі громадяни почали масово зловживати своїм правом на відстоювання честі та гідності, вимог спростування інформації щодо них у ЗМІ.

«В якості відшкодування моральних збитків вони виставляють через судові позови космічні суми вимог, а для забезпечення позову суди на час провадження справи ухвалюють рішення про арешт майна чи блокування рахунків ЗМІ. Поки триває судова тяганина, господарська діяльність ЗМІ паралізується і вони фактично припиняють свою роботу», — наголошують депутати.

За їхніми словами, особливо відчутним такий «судовий шантаж» є щодо регіональних газет, радіокомпаній та телебачення, які «не є заможними і не здатні на час судового провадження віднайти альтернативні джерела фінансування».

«Наш законопроект дозволить захистити журналістів від охочих шантажувати редакції, проте він не заперечує права кожного на відшкодування моральних та матеріальних збитків, якщо є відповідні судові ухвали, що набули чинності», — підкреслив Мірошниченко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-02-2013 10:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100