28.03.2024 20:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Дипломати вимагають у Росії пояснень, за що українського депутата Сенниченка депортували з РФ

Консульський відділ посольства України в Росії передав російській стороні ноту з вимогою пояснити причини заборони в'їзду на територію РФ депутатові Обухівської міської ради Дмитрові Сенниченку. Про це заявив керівник консульського відділу посольства України в Росії Геннадій Брескаленко в ефірі «5 каналу».

«Посольством підготовлена ​​і офіційно передана відповідна нота. В цій ноті ми звернулися з проханням сприяти в отриманні від компетентних органів Росії інформації про причини встановлення заборони на в'їзд для Дмитра Сенниченка і термін дії цієї заборони. Чекаємо відповіді від російської сторони», – зазначив він.

У свою чергу, Сенниченко повідомив, що звернувся до МЗС України та СБУ з проханням сприяти з'ясуванню причин, з яких йому заборонили в'їзд на територію РФ.

«Я направив запит в міністерство закордонних справ: по-перше, дізнатися чому, по-друге-сприяти зняттю. Також я направив запит у Службу безпеки України, де я щиро пояснив, що я не є ніяким терористом. Служба безпеки про це точно знає, краще за мене, і щоб вона теж сприяла поясненню цього відповідним російським державним органам», – розповів він.

«Якби мені сказали, що мене не пускають, бо я був членом такої-то партії або щось сказав проти цілісності Російської Федерації, я сприйняв би це, сказавши: добре, їхати не буду. Але я нічого такого не робив і не говорив», – запевнив депутат.

13 лютого 2013 року із московського аеропорту «Домодєдово», без будь-яких пояснень і попереджень, депортували депутата Обухівської міської ради Дмитра Сенниченка.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-02-2013 11:36 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100