19.03.2024 12:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Коротич підвів Герман під статтю Кримінального кодексу

Зізнаюся чесно, я не дуже любив дивитися передачі Віталія Коротича, де той брав інтерв"ю у президента Януковича. Ефіри виглядали зрежисованими, а запитання – запопадливими.

Але коли ця передача перестала виходити – здивувався. Адже це був чи не єдиний регулярний формат спілкування Януковича з пресою, причому – комфортний для нього.

І от у російському журналі «Афіша» вийшло інтерв"ю з Віталієм Коротичем.

У розмові з відомим журналістом Олегом Кашиним – тим самим, якого по-звірячому побили 2010 року в Москві – Коротич розкрив кухню передачі з Януковичем, а також назвав події, що передували закриттю цього проекту.

«...Скажем, очень интересно познакомился с Януковичем. Он ни с кем не хотел разговаривать, а когда зашла речь обо мне, говорит – давай делать передачи. Я ответил: „Тогда так – будем разговаривать, о чем я хочу“. И поговорили. Было пять передач. Должно было быть больше, но во время пятой я сказал: „Слушайте, Виктор Федорович, какого хрена сидит Тимошенко? К ней же в очередь стоят послы, президенты, а она сидит. Выпустите ее! Что это такое вообще?!“ Он как-то замялся, что-то начал объяснять... Я говорю: „Значит так, обсуждается вопрос, можно ли отправить на лечение в Германию или в Швейцарию – это трудно? А то у вас люди столько наворовали, что они могут себе по клинике купить, всю Швейцарию!“ Кончилась запись, и его эта идеологиня, помощница по идеологии Анна Герман, как начала вопить: „Как вы не понимаете? Вы в какую политику лезете? Вы не понимаете, что вы делаете!“ Я послал ее на хер, и с тех пор меня больше на эту передачу не приглашают».

 

 

Заява Коротича містить усі ознаки порушення присяги державного службовця з боку Ганни Герман, а також ознаки злочину, викладеного в 171 статті Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Адже, як випливає зі слів шановного журналіста, його програму було закрито після невдоволення, висловленого державним службовцем, на той час радником президента – керівником Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань адміністрації президента України Ганною Герман.

Якби я був депутатом від опозиції, я надіслав би заяву до Генеральної прокуратури. Ренат Кузьмін же давно шукає, якого члена нинішньої команди почати переслідувати на знак доказу того, що прокуратура у нас політично неупереджена і карає чиновників незалежно від політичного забарвлення.

А тут справа сама іде до нього в руки. До всього іншого – це шанс упіймати за руку хоча би відставного цензора.

P.S. Після виходу цього скандального інтерв"ю Ганна Герман оприлюднила начеб-то спростування Коротича. Я, в свою чергу, отримав від співрозмовника Коротича журналіста Олега Кашина аудіофайл цієї розмови. Підтверджую – «Афіша» жодним чином не спотворила слова Коротича.

 

 

 

Сергій Лещенко, журналіст «Української правди»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-02-2013 21:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100