26.04.2024 16:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Львівська облрада вимагає заборонити «антидержавну рекламу» Митного союзу

 

Львівська обласна рада вимагає заборонити політичну рекламу Митного союзу в Україні як таку, що носить антидержавний характер.

Відповідне звернення до Генпрокурора та голови СБУ депутати ухвалили на засіданні облради 19 лютого 2013 року.

«За» таке рішення проголосували 75 депутатів.

«Останнім часом українців і жителів Львівської області зокрема наполегливо намагаються переконати, що „вибір роблять саме вони“. Вулиці Львова та населених пунктів Львівської області переповнили білборди компанії „Прайм“ з рекламою щодо інтеграції України в Митний союз», — сказано у зверненні.

«У цій рекламі популяризується наднаціональне утворення – Митний союз», — повідомили депутати.

Вони вважають, що «реклама такого змісту створює реальну загрозу державному суверенітету України, спрямована на загострення міжрегіонального протистояння, не відповідає конституційним принципам участі в міжнародних економічних спільнотах».

«На відміну від державної політики забезпечення інтеграції України в європейський політичний, економічний, правовий простір з метою набуття членства в Євросоюзі, задекларованої в законі „Про засади внутрішньої і зовнішньої політики“ та гарантованої Конституцією, євразійська інтеграція нав’язується нам ззовні, інспірована спецслужбами іноземних держав та реалізовується агентами впливу всередині країни, що, по суті, має антидержавний характер», — вважають депутати.

Окрім того, у зверненні вказано, що вищезгадана реклама «порушує норми закону „Про рекламу“, адже не відповідає загальним вимогам до реклами, своїм змістом не дотримується конституційних принципів участі країни в міжнародних економічних спільнотах, більше того, імітує зображення державних символів інших країн».

Львівська облрада вимагає: перевірити законність надання уповноваженими органами дозволів на встановлення реклами та її відповідність до Типових правил розміщення зовнішньої реклами, затверджених постановою Кабінету Міністрів № 2067 від 29 грудня 2003 року із змінами та доповненнями.

Окрім того, депутати вимагають прийняти рішення про зупинення розповсюдження вищезгаданої реклами; «заборонити політичну рекламу щодо Митного союзу в Україні як таку, що носить антидержавний характер, суперечить Конституції та національному законодавству».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-02-2013 10:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100