20.04.2024 18:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Екс-нардепу Лозинському зменшили термін ще на 4 роки

Вищий спеціалізований суд з кримінальних і цивільних справ 1 березня 2013 року зменшив термін ув'язнення екс-нардепу Віктору Лозинському.

Як повідомляє газета «Сегодня» з посиланням на свої джерела, суд, розглянувши касацію на вирок Лозинському, зменшив термін на 4 роки.

Спочатку суд йому визначив за вбивство селянина Валерія Олійника 15 років ув'язнення, Апеляційний суд залишив 14 років. Тобто тепер термін покарання — 10 років.

Як пояснили виданню в Держпенітенціарній службі України, у Лозинського, за умови зразкової поведінки, є шанс звільнитися раніше — після відбуття трьох четвертих від остаточного терміну, тобто від 10 років. Це 7,5 років.

Саме 1 березня виповнилося 3 роки з моменту його затримання. Тобто найкращому випадку він зможе вийти на свободу ще через 4,5 роки, до кінця 2017-го.

Джерела газети говорять, що до Лозинського застосували найнижчу планку покарання за ст. 115 КК (умисне вбивство), знайшовши якісь пом'якшуючі провину обставини.

Суддя Верховного суду України пояснив виданню, що рішення Вищого спецсуду остаточне, його ніхто не зможе вже переглянути.

У Держпенітенціарній службі України та в 119-й Бориспільській колонії, де Лозинський відбуває покарання, про судове рішення поки нічого не знають (хоча чутки про таке ходять і там).

Можливо, сказали там, у понеділок через спецчастину рішення буде отримано.

За свідченням джерела, Лозинський за гратами не працює. Не любить він і показуватися на людях.

Як відомо, 20 квітня 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозинського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника у мисливських угіддях у Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 року.

Згодом Апеляційний суд Києва пом’якшив вирок і зменшив термін ув’язнення з 15 до 14 років позбавлення волі. За даними Пенітенціарної служби, це рішення було ухвалено 26 березня 2012 року.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-03-2013 11:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100