18.04.2024 11:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Подробиці затримання екс-нардепа з БЮТ Віктора Лозінського

Lozinski1Затриманню екс-депутата Віктора Лозінського сприяв арешт минулого тижня єгеря Голованівського лісництва Василя Перепелиці.

Про це сказали газеті «Сегодня» джерела в Головному слідчому управлінню Генпрокуратури.

Перепелицю вважають одним із найближчих соратників Лозінського. Його також пов'язують із однією з комерційних структур, які належать екс-депутату, — за інформацією газети, йдеться про Голованівський ринок.

У прокуратурі кажуть, що Перепелиці було відоме місцеперебування екс-нардепа, він контактував із ним і, не виключено, саме їхня перехоплена телефонна розмова допомогла оперативникам прямо вийти на втікача.

Нібито Лозінському зателефонували й поставили ультиматум: або він приходить до правоохоронців сам – і це пом'якшує провину, або його все одно знаходять, але тоді на жодне полегшення з боку слідства й суду розраховувати вже не доводиться.

А прес-секретар ГПУ Юрій Бойченко сказав «Комерсанту-Україна», що встановленню місцезнаходження Лозінського сприяло і звільнення під підписку про невиїзд його подільника – начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського.

«Вони (Лозінський і Ковальський) виходили на контакт один з одним. Таким чином, за допомогою технічних засобів вдалося встановити місце, де він ховався», — сказав Бойченко.

Утім, джерела «Сегодня» у ГПУ озвучують іще одну версію: нібито Віктор Янукович на першій же зустрічі з генпрокурором Олександром Медведьком у якості президента у жорсткій формі поставив завдання прискорити розслідування особливо резонансних справ, у тому числі по Лозінському.

При цьому газета зазначає, що колишній помічник екс-депутата Василь Кешман нібито був уперше допитаний тільки минулого тижня. А за словами місцевих мешканців, саме він організовував у Голованівську мітинги на підтримку бютівця-утікача.

А один із колишніх високопоставлених чиновників Голованівська припускає, що затримання Лозінського «було невигідне (лідеру БЮТ, прем'єру) Тимошенко» – нібито в переддень президентської виборчої кампанії екс-депутат міг дати «свідчення проти однопартійців – нібито вони брали участь у тіньових бізнес-схемах».  

«Можливо, у Лозінського (через політиків, які його покривають) були домовленості зі слідством. Наприклад, про те, що він здасться після виборів і отримає за це якісь преференції», — вважає цей місцевий екс-чиновник.

Більше того, місцеві мешканці припускають, що Перепелиця «візьме провину на себе».

Екс-депутат Віктор Лозінський стверджує, що Валерій Олійник сам винен у своїй загибелі, оскільки сам нібито напав на Лозінського.

Як розповів газеті «Сегодня» слідчий з особливо важливих справ, такої версії подій, які сталися в Кіровоградській області в червні минулого року, екс-депутат дотримується при дачі свідчень.

За словами одного з членів слідчо-оперативної групи, переступивши поріг прокуратури, Лозінський був не дуже налаштований до одкровень чи визнання провини.

Одразу ж після приходу в Головне слідче управління він заявив, що має намір давати свідчення лише в присутності адвоката. «У принципі, це його право, гарантоване Конституцією», — сказав слідчий з особливо важливих справ.

«Але справа в тому, що він, схоже, тримає ту ж лінію, що й раніше: мовляв, Валерій Олійник сам винен у своїй трагічній загибелі, оскільки саме він нібито напав на Лозінського, начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського і прокурора району Євгена Горбенка, які об’їжджали мисливські угіддя, і їм, мовляв, у тих обставинах довелося захищатися і застосовувати зброю», — зазначив він.

Слідчий вважає, що такої тактики Лозінський дотримується тому, що «не знає, які матеріали є в слідства і яку зібрано доказову базу, тому й сподівається вийти сухим із води».

Але насправді «усе свідчить проти нього, і він це незабаром зрозуміє».

Слідчий додав також, що Лозінський стверджував, нібито «не знав про оголошення в міжнародний розшук і думав, що усе ще знаходиться під підпискою про невиїзд». На думку джерела, така аргументація виглядає «сміховинною».

За інформацією видання, адвокат рекомендував Лозінському мовчати, прикриваючись статтею 63 Конституції.

У понеділок увечері Лозінський мав постати перед судом для визначення йому запобіжного заходу. 

Читайте також у рубриці «Вбивство нардепом-бютівцем Лозінським селянина»:

Бютівець Віктор Лозінський, його кримінальна команда та статки

Лозинский: бютовское животное с депутатскими полномочиями. Фотодокументы

Олийныка убил не Лозинский, а председатель Верховного Суда Украины Василий Онопенко?

Охота на человеческую дичь

Ющенко: В арешті екс-депутата від БЮТ Лозінського правоохоронці не зацікавлені

Поплічника бютівця Лозінського, що разом з ним вбив селянина, випустили з під варти

Округ убийцы из БЮТа Лозинского отличился и на этих выборах

Заарештовано поплічника бютівця Лозінського — єгеря Василя Перепелицю

БЮТівця-вбивцю Лозінського затримано

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-03-2010 13:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100