25.04.2024 11:02 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Виявляється, Віктор Лозинський вже не вбивця, а хуліган

Вищий спецсуд України змінив статті обвинувачення для екс-народного депутата Віктора Лозинського.

Про це йдеться в статті «Української правди».

Розгляд касації відбувся 1 березня 2013 року, але сама ухвала досі не оприлюднювалася.

Джерела газети «Сегодня» повідомили, що до Лозинського «застосували найнижчу планку покарання за статтею 115 КК (умисне вбивство), знайшовши якісь пом'якшуючі провину обставини» і що можливо вже в 2017 він зможе вийти на волю.

Насправді суд не просто зменшив строк перебування Лозинського в тюрмі, а взагалі зняв з нього обвинувачення у вбивстві (стаття 115), замінивши його статтею хуліганство (частина 1 статті 296).

"Проаналізувавши зібрані докази, вирішив, що в даному конкретному випадку умисел Лозинського «був спочатку направлений на хуліганство, оскільки він умисно, використовуючи малозначний привід, показуючи свою зневагу до існуючих правил і норм поведінки в суспільстві, необґрунтовано зупинив Олійника, почав задавати безпідставні питання, а потім наніс йому умисно безпричинно удари руками та ногами по тулубу, заподіявши в процесі хуліганства тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості у вигляді перелому 6 ребра праворуч.

Оскільки потерпілий на вимоги засудженого не прореагував, пістолети, які демонстрував, не передав, а, на думку засудженого, повівся агресивно, чим розлютив його, у останнього виник умисел на заподіяння Олійнику тяжких тілесних ушкоджень шляхом здійснення пострілів з наявної рушниці», – зазначила колегія ВССУ.

«Отже, сукупність наведених доказів свідчить про те, що при здійсненні пострілів в Олійника Лозинський не передбачав настання смерті потерпілого, хоч свідомо їх допускав. Тому його дії мають бути кваліфіковані за наслідками, які настали. А відтак їх необхідно перекваліфікувати з п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України на ч. 1 ст. 296, ч. 1 ст. 122, ч. 2 ст. 121 КК України», – сказано в ухвалі ВССУ.

Відтепер найжорсткішою статтею для Лозинського стала частина 2 статті 121 – умисні тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть потерпілого, за яку найбільший строк 10 років.

До неї приєднали частину 1 статті 122 – умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, що карається позбавленням волі до 3 років, і частину 1 статті 296 – хуліганство – до 5 років.

Покарання спільнику Лозинського прокурору Голованівського району Кіровоградської області Горбенку, що засуджений за зловживання владою і підробку документів, зменшено з 9 до 6 років, а начальника Голованівського РВ УМВС у Кіровоградській області Ковальського взагалі звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном до 3 років.

За словами експертів, опитаних ТСН, Лозинський може достроково вийти з колонії, отримавши умовно-дострокове звільнення завдяки своїй сумлінній поведінці і ставленню до праці.

Крім того, якщо в'язень має достатньо грошей і чиєсь заступництво, його можуть відпустити з колонії за станом здоров'я. А про те, що зв'язки Лозинський не втратив, свідчить не лише ухвала Вищого спецсуду, а й те, що в Бориспільській колонії, де він сидить, нещодавно екс-депутат влаштував концерт зірок.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-03-2013 17:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100