26.04.2024 18:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Путіну вдалося вбити Бориса Березовського

Знайдено мертвим бізнесмена Бориса Березовського.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив його зять Єгор Шуппе.

«Помер Борис Березовський», — написав він, не наводячи інших подробиць.

Разом з тим, ІТАР-ТАРС з посиланням на джерела, близькі до сім'ї колишнього олігарха, повідомляє, що тіло Березовського було знайдено у ванні в його заміському будинку поруч з містом Аскот недалеко від Лондона.

Нещодавно Березовський продав трафаретний відбиток Енді Уорхола «Червоний Ленін» на аукціоні.

Ціна «Червоного Леніна» з аукціонним збором склала 133,9 тисячі фунтів (202 тисячі доларів).

За даними газети «The Times», бізнесмен вирішив розлучитися з роботою, щоб розплатитися з боргами і сплатити судові витрати.

Видання також повідомило, що це не єдиний твір мистецтва, який вирішив продати Березовський.

Крім того, олігарх вирішив скоротити штат своїх співробітників, продати декілька особняків і «Rolls-Royce», випущений у 1927-му році, а також закрити офіс в лондонському кварталі Мейфер.

Березовський залишив Росію у 2000 році, незабаром після появи інформації про наміри слідства пред'явити йому обвинувачення у так званій «справі Аерофлоту» про розкрадання державних коштів. Сам підприємець стверджував, що причиною порушення справи став гострий конфлікт з президентом РФ Володимиром Путіним.

 

Борис Березовський біля російського посольства у Лондоні у грудні 2011 року. "Put in Trash / Викинути на смітник", - відмінна вийшла варіація.

 

У 2003 році Березовський отримав політичний притулок у Великобританії. У 2008 році журнал «Forbes» оцінював його статки в 1,3 мільярда доларів.

 

Півтора роки тому Березовський теж був біля будівлі посольства з пам'ятним транспарантом проти Путіна "Я тебе породив, я тебе і уйму."

Нагадаємо, що ФСБ Росії дуже широко застосовує практику вбивств, замаскованих під природню смерть чи самогубство.

Наприклад, спроб отруєння Олександра Литвиненка могло бути дві, причому вперше вбивці не отримали бажаного результату. Саме така версія подій у Лондоні наприкінці 2006 року, висувається в документальному фільмі телекомпанії ВВС, повідомляє Reuters.

У фільмі «Як отруїти шпигуна» (How to poison а spy) розповідається, що перша (безрезультатна) спроба отруєння колишнього агента ФСБ могла бути зроблена 16 жовтня 2006 року в суші-барі Itsu.

Такий висновок творці фільму зробили виходячи з того, що сліди радіоактивного полония-210 були виявлені не в тій частині бару, де Литвиненко обідав з італійським експертом по спецслужбах Маріо Скарамеллой напередодні свого отруєння.

Після того, як перша спроба не вдалася, вбивця (або вбивці) зробили другу, яка, як вважають журналісти, могла відбутися 1 листопада в барі готелю Millennium.

Нагадаємо, що Олександр Литвиненко помер від отруєння полонием-210. Британські спецслужби, що розслідували цю справу, кваліфікували її як вбивство.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-03-2013 15:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100