19.04.2024 19:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Слухняний Банковій ВАСУ легалізував «парламентський путч». Колаж

Засідання Верховної Ради 4 квітня 2013 року в актовій залі парламентських комітетів на вул. Банковій було правомочним. Це випливає з рішення Вищого адміністративного суду України за позовом громадянина N про визнання дій парламенту 4 квітня протиправними.

«Суд визнав, що станом на 4 квітня Верховна Рада була правочинна, оскільки її кількісний склад відповідав законодавчо визначеним кількісним критерієм ... Відповідно до ч.1 ст.2 Регламенту, Верховна Рада проводить засідання у будинку Верховної Ради (вул. Грушевського , 5). Водночас, згідно з ч.2 цієї статті Регламенту, за рішенням Верховної Ради ... її засідання можуть проводитися в іншому місці», – зазначили в ВАСУ.

Суд також встановив, що рішення про проведення пленарного засідання Верховної Ради 4 квітня поза будівлею парламенту було прийнято більшістю народних депутатів. «Таким чином, доводи позивача про протиправність дій Верховної Ради щодо проведення пленарного засідання на вул. Банковій суд визнав необґрунтованими», – йдеться в прес-релізі.

«Колегія суддів ВАСУ дійшла висновку, що проведення 4 квітня 10-го пленарного засідання парламенту на вул. Банковій в присутності 244 народних депутатів відповідає вимогам законодавства України», – підкреслюють у прес-службі ВАСУ.

4 квітня депутати більшості провели засідання в актовій залі комітету Верховної Ради, оскільки сесійну залу парламенту на вул. Грушевського було заблоковано опозиціонерами.

Опозиція закликала спікера і президента не підписувати закони, прийняті на засіданні поза стінами парламенту, посилаючись на незаконність проведення такого засідання.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-04-2013 23:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100