28.03.2024 20:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суддя Дідик зняв з мафіозі Пилипишина підписку про невиїзд

Голосіївський райсуд Києва змінив запобіжний захід для колишнього голови Шевченківської РДА Києва Віктора Пилипишина з підписки про невиїзд на внесення застави у розмірі 289 тис. гривень. Про це на засіданні сказав головуючий суддя Микола Дідик.

Таким чином, суд задовольнив клопотання захисту екс-голови району.

Пилипишина було попереджено про те, що у зв'язку зі зміною запобіжного заходу йому необхідно буде повідомляти про місце проживання і свої переміщення по території України за погодженням із суддею.

Екс-голову райадміністрації було також попереджено про те, що в разі його неявки на судове засідання або переміщення без узгодження заставу буде перераховано до державного бюджету.

При цьому суд відмовив у задоволенні клопотання адвоката Пилипишина Інни Рафальської про скасування заборони йому виїжджати за межі України.

Суддя мотивував відмову тим, що заборону було встановлено прокурором під час досудового розслідування, та її скасування перебуває лише в компетенції Генпрокуратури.

Дідик також повідомив, що у зв'язку з призначенням комісійної судово-економічної експертизи результатів позапланової ревізії Шевченківської райадміністрації щодо законності рішень Пилипишина у судовому засіданні оголошується перерва до отримання результатів експертизи.

У свою чергу представник держобвинувачення прокурор Сергій Здрак повідомив журналістам, що, незважаючи на відмову суду скасувати заборону на виїзд Пилипишина за кордон, той виїжджати за кордон зможе, оскільки заборону було встановлено лише на час досудового розслідування.

Як відомо, корумпованного екс-голову Шевченківської РДА Пилипишина звинувачують у незаконній передачі у власність приватній структурі житлового 4-поверхового будинку за заниженою ціною 240 тис. грн. А також передачу у власність тій же приватній структурі будівлі вечірньої школи за ціною 274 тис.грн., незважаючи на законодавчу заборону відчуження навчальних закладів. Сторона звинувачення стверджує, що громаді Києва було завдано 15 млн.грн. збитків. За зловживання службовим становищем Кримінальним кодексом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 6 років.

Нагадаємо, у 2011 році колишньому главі Шевченківської райдержадміністрації Києва Віктору Пилипишину було обрано міру запобіжного заходу — підписка про невиїзд. Таке рішення було ухвалено, нібито враховуючи стан здоров'я обвинуваченого, який у той час катався на квадроциклах.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-05-2013 10:18 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100