25.04.2024 18:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Arizona Jewish Post: ВО «Свобода» — є величезною загрозою для українських євреїв

Всеукраїнське об'єднання «Свобода» не така небезпечна, як угорська крайня права партія «Йоббік», однак, є величезною загрозою для українських євреїв.

Про це пише американське видання Arizona Jewish Post у матеріалі: «Українські євреї бояться, що „Свобода“ поверне моду на антисемітизм».

Часопис вважає підозрілим те, що провідні діячі ВО «Свобода» відкидають звинувачення в антисемітизмі.

Більше того, представники партії вихваляють державу Ізраїль та називають її однією з найбільш націоналістичних країн у світі.

Автор статті Кнаан Ліпшиц вказує, що прояви відвертого антисемітизму в Україні рідкісні, але додає, що «заяви окремих представників партії, а також коріння організації викликають стурбованість».

Arizona Jewish Post цитує президента Українського єврейського комітету Олександра Фельдмана: «Свобода» зараз є, можливо, найбільшою загрозою для українських євреїв. Вона не має структури і діє у політичному вакуумі та безладі, який дозволяє їй розростатися".

Інший співрозмовник газети — головний рабин України Яков Блайх — наголосив, що, на його думку, «ВО „Свобода“ не є такою небезпечною як, наприклад, крайня права партія „Йоббік“ у сусідній Угорщині», але він також висловив думку, що лідери української політичної сили можуть бути «неспроможними контролювати прояви антисемітизму».

Arizona Jewish Post також зауважує, що представники ВО «Свобода» коментувати газеті цю тему відмовилися.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-05-2013 22:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Микола Мицак

    Казала дитина,що бита,але не казала ЗА ЩО.Таке саме із євреями.У страху великі очі.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100