19.03.2024 11:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За ідеєю адмінреформи регіонала Гриневецького стоїть Медведчук

Народний депутат України VI скликання (ВО “Батьківщина”) та екс-директор департаменту місцевого самоврядування і адміністративно-територіального устрою Мінрегіонбуду Юрій Ганущак вважає, що за ідеєю проведення адмінреформи нардепа Сергія Гриневецького стоїть Віктор Медведчук (колишній глава адміністрації президента Кучми та кум Путіна).

Про це він сказав в інтерв’ю Хмельницькому обласному тижневику “Газета “Поділля”.

“На мою думку, це ідея Медведчука – повністю розвалити Україну. Ви ж подивіться на політичну мапу країни: із 25 областей 16 є проукраїнськими. А якщо взяти його майбутню карту із 8 регіонами, то буде 5 регіонів антиукраїнських. Далі почнеться федеральний устрій”, – сказав екс-нардеп.

На думку Ганущака, вся українська еліта буде категорично проти такої адміністративно-територіальної реформи.

“Згадайте, як колись Безсмертний тільки “заїкнувся” про подібне об’єднання регіонів, так його відразу “заклювали”, – сказав експерт.

Разом з тим пан Ганущак наголосив, що діючий устрій областей України відповідає європейським вимогам і не потребує об’єднання у 8 регіонів, як того пропонує Гриневецький.

“Якщо ми об’єднаємо наші області у 8 регіонів, то можна відразу поставити хрест на євроінтеграції”, – каже Ганущак.

Колишній бютівець впевнений, що чим ближче до президентських виборів, тим більше в суспільство “підкидають завідомо не прохідні теми”.

“Те, що хоче Гриневецький – це провокація. Це вкинули для того, щоб збурити людей. У Кремлі ж не дурні сидять. Оскільки в Україні багато хто з промосковських вже скомпрометував себе, вони знайшли наче нейтрального Гриневецького, який просуватиме таку ідею”, – резюмував Ю.Ганущак.

Як відомо, народний депутат України від Партії регіонів Сергій Гриневецький написав статтю у газеті “Дзеркало тижня”, в якій виступає за територіальну реформу, що передбачає 8 територіально-адміністративних утворень замість 24 областей.

За задумом регіонала, має існувати Автономна Республіка Крим; Донецький регіон (Донецька, Луганська області); Карпатський регіон (Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська області); Київський регіон (Київська, Кіровоградська, Черкаська, Чернігівська області); Подільський регіон (Вінницька, Хмельницька, Тернопільська області); Поліський регіон (Волинська, Рівненська, Житомирська області); Придніпровський регіон (Дніпропетровська, Запорізька області); Причорноморський регіон (Одеська, Херсонська, Миколаївська області); Слобожанський регіон (Харківська, Сумська, Полтавська області).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-06-2013 12:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100