20.04.2024 02:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Венеціанська комісія забракувала регіоналівські закони про референдум і вибори

Венеціанська комісія не схвалила закон «Про всеукраїнський референдум» і проект закону про вибори народних депутатів. Про це повідомляє газета «Коммерсант-Украина».

За словами джерела, висновки комісії були не на користь української влади. У ПР вважали за краще про це не згадувати.

«Я знаю, що була позитивна оцінка щодо змін, які торкаються розділу Конституції „Правосуддя“, більше, на жаль, я нічого не знаю», — туманно сказав член КА глава юридичного департаменту ПР Владислав Забарський.

Як вдалося з'ясувати, Венеціанська комісія критично оцінила ці документи. «Закон і законопроект представляла перший заступник міністра юстиції Інна Ємельянова, рішення комісії буде оприлюднено пізніше, але за результатами обговорення можна сказати, що воно недоречне для України», — повідомило джерело в ВК.

Про те, що рішення комісії з цих питань буде негативним, у парламенті знали заздалегідь. «Ще в попередньому висновку комісії було сказано, що закон про референдум суперечить принципам демократії, оскільки виключає парламент з процесу прийняття рішень», — заявив заступник глави фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.

В опозиції готуються скасувати закон, ґрунтуючись на висновку ВК. Партія УДАР та ряд громадських організацій підготували подання до Конституційного суду, щоб скасувати цей закон. Зараз цілком підходящий момент, а висновки ВК можуть стати вагомим аргументом для КС", — заявив народний депутат Валерій Карпунцов.

Як відомо, на засідання було винесено три питання, що торкаються законодавства України. Венеціанська комісія схвалила пропозиції Конституційної асамблеї щодо зміни Конституції, що виключають Верховну раду з процесу призначення суддів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-06-2013 9:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100