18.04.2024 06:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Євросоюз чекає на проведення виборів

Брюссель чекає на оголошення дати виборів у Києві вже цього року, так само, як і у п'яти проблемних одномандатних округах.

«Ми також очікуємо, що для п'яти одномандатних округів і для виборів у Києві цього року буде встановлена ​​дата», — сказав європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле на прес-конференції 24 червня 2013 року у Люксембурзі, яка відбулася за підсумками засідання Ради зі співробітництва Україна-ЄС.

Крім того, він висловив думку, що Київ повинен взяти до уваги нещодавній висновок Венеціанської комісії (ВК) «для вирішення інших реформ, зокрема, реформи функціонування офісу Генеральної прокуратури».

Фюле також звернувся до висновку ВК щодо виборів.

«Пріоритетна увага має бути приділена Виборчому кодексу для того, щоб гарантувати єдину процедуру для виборів усіх типів», — сказав він.

Європейський комісар закликав прем'єр-міністра України Миколу Азарова «докласти всіх зусиль для створення необхідних умов для діалогу і співпраці відносно реформ і дій, пов'язаних з ЄС».

«Аналогічне звернення я хочу зробити опозиції — конструктивно працювати над європейським порядком денним, особливо у вирішальні місяці», — заявив він.

Крім того, Фюле підтвердив зобов'язання ЄС щодо безвізового режиму.

«Я закликаю Україну вирішити усі проблеми, щоб завершити першу фазу виконання умов щодо лібералізації візового режиму, зокрема, антидискримінаційне і антикорупційне законодавство. Рекомендації комісії повинні бути повністю взяті до уваги», — сказав європейський комісар.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-06-2013 10:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100